‘Mogelijk nieuwe sjoemelsoftware Volkswagen’

Jordi Smit
Volkswagen zou mogelijk nieuwe, illegale softwarefuncties in dieselauto's hebben gestopt. De Duitsers zouden dat gedaan hebben bij een recente software-update, meldt de Duitse krant Bild am Sonntag.

Nieuwe vorm sjoemelsoftware Volkswagen

Experts van toezichthouder KBA vermoeden dat het hier om een nieuwe vorm van sjoemelsoftware gaat, aldus de krant. De betreffende software-update wordt momenteel even niet meer uitgevoerd. Waarschijnlijk hebben enkele honderdduizenden auto's de update al gehad.

Woordvoerder Volkswagen

Een woordvoerster van Volkswagen bevestigde dat er ongebruikelijke software is aangetroffen. De kwestie wordt nog intern onderzocht en de onderzoeksresultaten zullen aan de toezichthouder worden overgedragen. Begin januari is hierover tevens een overleg gepland tussen Volkswagen en de autoriteiten.

LEES OOK: Daar is hij dan: de Volkswagen T-Cross

Illegale software

Volkswagen moest in september 2015 toegeven dat het bedrijf met behulp van illegale software vals had gespeeld bij emissietesten. Daardoor leken miljoenen dieselauto's schoner dan ze waren. Het schandaal heeft het autoconcern al vele miljarden aan boetes en schadevergoedingen gekost.

afbeelding van Jordi Smit
Door: Jordi Smit

Jordi Smit | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Jordi