ŠKODA licht tipje van KAROQ-sluier op

ŠKODA licht tipje van KAROQ-sluier op

Redactie Baaz
ŠKODA laat alvast een glimp zien van de nieuwe KAROQ. De compacte SUV is meteen herkenbaar als ŠKODA. Niet alleen door zijn krachtige, sportieve SUV-ontwerp, maar ook door zijn afmetingen.

Zoals iedere ŠKODA staat de KAROQ garant voor veel binnenruimte en een uitstekend comfort voor zijn inzittenden. De ŠKODA KAROQ beleeft over enkele dagen zijn wereldpremière.

De nieuwe ŠKODA KAROQ heeft een emotioneel, sportief design met daarin meerdere kristalachtige elementen. De grille, die met chroom is omlijst, is voorzien van verticale dubbele spijlen en creëert daarmee de trapeziumvorm die zo typerend is voor de SUV’s van ŠKODA. Op de motorkap van de KODAQ prijkt uiteraard trots een groot ŠKODA-logo.

Uniek lichtpatroon

Het ontwerp van de koplampen is geïnspireerd op de rijke traditie van de Boheemse glaskunst. De kristalachtig geslepen full-LED-koplampen en de acht lichtstrips van de ‘wimpers’, creëren een uniek lichtpatroon. LED-technologie is ook gebruikt voor de achterlichten, de remlichten en de mistlampen. Het slanke ontwerp van de lichtunits loopt door in de achterklep, waarbij de achterlichten de bekende C-vorm hebben, die zo kenmerkend is voor ŠKODA’s.

Ruim interieur

De ŠKODA KAROQ is 4,382 meter lang, 4,841 meter breed en 1,605 meter hoog. Mede door zijn lange wielbasis van 2,638 meter (2,630 meter voor de vierwielaangedreven versie) heeft de compacte SUV een comfortabel rijgedrag en een ruim interieur. Zijn bagageruimte is 521 liter groot, maar kan worden uitgebreid tot 1630 liter door de achterste zitrij om te klappen.

Als de ŠKODA KAROQ is uitgerust met de optionele VarioFlex-stoelen is de inhoud van de kofferbak variabel (tussen 479 en 588 liter). Het VarioFlex-systeem bestaat uit drie losse achterstoelen, die kunnen worden verschoven, maar ook compleet worden weggehaald. De maximum bagagecapaciteit van de KAROQ is dan 1810 liter.

Gedurfde elementen ŠKODA KAROQ

In het interieur van de SUV is een compleet nieuw ontworpen dashboard te vinden, dat bestaat uit een hoog opgetrokken bovenkant en een smaller gestileerde onderrand. De scheiding tussen de twee secties is vooral duidelijk te zien aan de passagierszijde en op de deuren.

Gedurfde verticale elementen domineren in het interieur van de ŠKODA KAROQ, zoals de vier grote luchtroosters, waarvan de middelste twee het scherm van infotainmentsysteem flankeren. Daarbij heeft het binnenste van de KAROQ sfeerverlichting in de vorm van ultradunne lichtstrips, die boven de vier deuren en om het dashboard heen zijn aangebracht. De bestuurder kan de sterkte van de verlichting aanpassen, alsmede kiezen uit tien verschillende kleuren.

Wereldpremière

ŠKODA breidt zijn modellenreeks de komende jaren flink uit. In de ŠKODA 2025-strategie is een belangrijke rol weggelegd voor SUV’s. Recent werd de ŠKODA KODIAQ gelanceerd, een nieuwe grote SUV, en nu komt daar de ŠKODA KAROQ bij. De compacte SUV maakt op 18 mei in Stockholm zijn werelddebuut. Hij komt in de tweede helft van 2017 op de markt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie