Vijf onmisbare Wordpress-plugins
Deze vijf Wordpress-plugins wil je als ondernemer hebben.

Vijf onmisbare Wordpress-plugins

Redactie Baaz

Met Wordpress kun je gemakkelijk in een korte tijd een website maken. Echter, als je eenmaal bezig bent, zie je dat er talloze plugins zijn voor dit content management system. Welke moet je hebben? Dit zijn vijf plugins die jij als ondernemer niet kunt missen.

Akismet

Een groot nadeel van websites waar je reacties achter kunt laten, is dat je ontzettend veel spam krijgt. Diverse robots struinen het web af in de hoop hun malware ergens achter te kunnen laten in de vorm van een link. Als beheerder van je website is het vervelend om deze reacties steeds te moeten verwijderen. Akismet helpt je hiermee. Deze plugin bekijkt real-time of de communicatie op jouw website spam is of niet. Deze berichten zet hij vervolgens automatisch in de spamfolder en jij hoeft deze slechts te legen. Op deze manier kun je ook nog even kijken of er niet per ongeluk een echte reactie doorheen geglipt is, al gebeurt dit vrijwel nooit. Daarnaast is het mogelijk om statistieken te bekijken.

Akismet is gratis te installeren als plugin in Wordpress met haar basis features. Vanaf vijf dollar per maand kun je voor de meer uitgebreide features gaan. Wat deze precies inhouden en voor alle prijzen kijk je op de website van Akismet.

Enhanced Text Widget

Hoewel Wordpress zelf een widget levert waarmee je diverse boxjes kunt maken met een afbeelding en wat tekst, heeft deze niet alle features die je zou willen. Enhanced Text Widget is een gratis plugin die je meer opties biedt. Zo kun je ervoor kiezen om de titel van je widget te verbergen of juist te tonen, je widget in een link te veranderen en zelf code toe te voegen. Zelfs Flash en JavaScript worden door deze plugin ondersteund, waardoor de mogelijkheden eindeloos zijn.

Wordpress SEO by Yoast

Seo, het is één van de nieuwste buzzwoorden op het internet. Seo zorgt ervoor dat je beter gevonden wordt op het internet, dat is de uitleg in een notendop. Een belangrijk onderdeel van je website dus en dit is op verschillende manieren (die je allemaal wilt gebruiken!) te implementeren. Deze plugin maakt het gebruik van seo een stukje gemakkelijker voor je. Het geeft je de volledige controle over de titels van je pagina's, meta-beschrijvingen op een pagina of post en pagina's voor categorieën en tags. Daarnaast kun je ook regels opstellen voor zoekmachinerobots, zoals volg me, volg me niet, index me of index me niet. Ook kun je de beschrijvingen op Google en Facebook volledig naar jouw hand zetten, als je de meta-beschrijving niet in wilt vullen (al raden wij je dat wel aan).

Jetpack

Deze plugin is voor de mensen die nog net iets meer willen met Wordpress. Hiermee kun je bijvoorbeeld css toevoegen, carousels en contactformulieren maken. Daarnaast heb je de mogelijkheid om met Markdown te werken en krijg je automatisch een responsive thema dat ook op mobiele apparaten zijn mooie stijl behoudt. Helemaal fijn is dat je met deze plugin ook reacties zonder spam kunt krijgen, berichten op sociale media kunt delen en door kunt linken naar verwante berichten. En dat zijn nog maar een paar van alle features. De rest vind je op de website van Jetpack.

W3 Total Cache

Hoe meer je aan je Wordpress-website toevoegt, hoe langer het duurt voor deze geladen is in je browser. Tegenwoordig zijn we niet meer gewend aan lange laadtijden, dus je loopt gemakkelijk klanten mis wanneer dit te lang duurt. W3 Total Cache verlaagt de laadtijd, om te zorgen dat je klanten wel op je website blijven. Bovendien verbetert deze plugin ook je site performance, waardoor je hoger in de lijst op Google komt. Daarnaast kan de server veel meer aan door deze plugin, waardoor het geen probleem is als er veel mensen tegelijkertijd op je website komen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie