Dit is de derde generatie Citroën Berlingo...

Dit is de derde generatie Citroën Berlingo...

Redactie Baaz

De derde generatie Citroën Berlingo wordt onthuld, een vervolg op het succesverhaal van het originele, simpele en functionele model dat synoniem werd voor ‘praktisch denken’.

De nieuwe Berlingo is een upgrade van de iconische ludospace, die bijna 22 jaar geleden een nieuw segment creëerde.  Als grote speler in dit segment is hij zich in de loop der jaren blijven vernieuwen en onderscheidend en toonaangevend gebleven op het gebied van veelzijdigheid en functionaliteit.

Meest verkochte Citroën

Geleidelijk aan werd hij comfortabeler en verbeterde de rijkwaliteit. In 2017 rolde zelfs het grootste aantal ooit (meer dan 165.000 auto’s) van de in 2008 op de markt gebrachte, tweede generatie Berlingo’s (personen- en bedrijfswagenversie) van de band, terwijl 2016 ook al een recordjaar was.

De Berlingo was in 2017 de meest verkochte Citroën in bijna 17 landen en is na de C3 nog steeds het best verkochte model van Citroën. In Europa is het de op één na meest verkochte ludospace en staat hij nog steeds in de top 3 van zijn segment als lichte bedrijfswagen. In totaal zijn er sinds de introductie in 1996 al meer dan 3,3 miljoen stuks geproduceerd.

Robuuste en imposant uiterlijk

De Berlingo heeft het robuuste en imposante uiterlijk van een alleskunner, en blijft een frisse en onconventionele verschijning:  nieuwe carrosserielijnen met een iets meer naar voren geplaatste voorruit en een hogere en kortere voorkant, doordat gebruik gemaakt is van het EMP2-platform dat een kortere vooroverbouw mogelijk maakte en een front met de merkidentiteit van Citroën met de tweelaags lichtsignatuur en de kenmerkende, ronde mistlampen.

Verkrijgbaarheid

De nieuwe Berlingo beleeft over een paar weken zijn wereldpremière op de Autosalon van Genève en is te koop vanaf de tweede helft van 2018 (introductiedatum verschilt per land). Prijzen worden later bekendgemaakt.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie