De Toyota Hilux ziet Abraham

De Toyota Hilux ziet Abraham

Redactie Baaz

De Toyota Hilux bestaat dit jaar precies 50 jaar. Om dit jubileum te vieren, introduceert Toyota de Hilux Fifty, een exclusieve uitvoering van de pick-up met een extra stoere uitstraling.

De Hilux Fifty is tijdelijk en voorzien van een uitgebreid accessoirespakket dat bestaat uit onder meer 18-inch ‘Bi-tone black’ lichtmetalen velgen met extra brede banden (265/60R18), aluminium treeplanken, chromen mistlamp-ornamenten en een pushbar met geïntegreerde bodembeschermplaat.

Een duurzame kunststoflaag – een ‘bedliner’ – beschermt de bodem en wanden van de laadbak, inclusief de binnenkant van de achterklep. De laadbak is bovendien uitgerust met een afsluitbare en scharnierende toneau cover met subtiele spoiler. Die is uitgevoerd in de kleur van de carrosserie. Een stevige roestvrijstalen rollbar onderstreept het robuuste karakter van de Hilux.

Exclusief met knipoog naar 1968

Aan de binnenzijde is de Hilux Fifty voorzien van zwart lederen bekleding. Hierdoor oogt het interieur stoer en exclusief met een knipoog naar 1968, het introductiejaar van de Hilux. Aan de buitenzijde wordt dit kracht bijgezet door de speciale Fifty badge.

Toyota baseert de jubileumuitvoering van de Hilux op de Professional-uitvoering. Een extra luxe versie met onder meer cruise control en een Toyota Touch 2 multimediasysteem met 7-inch touchscreen, cd-speler, Bluetooth en digitale radio. Ook de uitgebreide actieve veiligheidssystemen van Toyota Safety Sense – waaronder een Pre-Collision System – zijn aanwezig.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Hilux Fifty is sinds 1 februari te bestellen bij elke Toyota-dealer in een beperkte oplage van 50 stuks. De prijzen van de Toyota Hilux Fifty beginnen als Xtra Cabine bij 32.395 euro, exclusief btw en bpm.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie