Werk-privébalans meest bepalend voor werkgeluk

Werk-privébalans meest bepalend voor werkgeluk

Redactie Baaz
De tevredenheid van medewerkers op de werkvloer is volgens 31 procent van de HR-professionals en 33 procent van de bestuurders de afgelopen drie jaar toegenomen.

Ook ziet het overgrote deel van hen (respectievelijk 85 en 88 procent) dat de gemiddelde duur van een dienstverband gelijk is gebleven of zelfs is toegenomen. De medewerkers zelf bevestigen de tevredenheid en geven aan zich prettig te voelen (76 procent), energie te krijgen van het werk (57 procent) en hun huidige rol passend te vinden bij hun talenten en drijfveren (69procent), zo blijkt uit het jaarlijkse HR Benchmarkonderzoek van HR-dienstverlener Raet onder ruim 1.400 Nederlandse medewerkers.

Werk-privé balans meest bepalend voor werkgeluk

De Benchmark toont aan dat het werkgeluk van medewerkers bepaald wordt door verschillende factoren. De factoren die door medewerkers zelf het vaakst worden genoemd in de top drie zijn: beloning & arbeidsvoorwaarden (66 procent), de werk-privé balans (62 procent) en het hebben van leuke collega’s (58 procent).

De werk-privé balans wordt door medewerkers het meest op nummer één gezet (26 procent). Volgens het onderzoek is de werk-privé balans voor de werknemer een sterk bepalende factor voor werkgeluk. Opvallend is dat HR-professionals en bestuurders hier een andere kijk op hebben.

30 procent van de HR-professionals en zelfs 56 procent van de bestuurders zijn ervan overtuigd dat betekenisvol werk nummer één bepaler is voor werkgeluk.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie