Ongeremde ambitie Nissan LEAF: het e-Pedal

Ongeremde ambitie Nissan LEAF: het e-Pedal

Redactie Baaz

Het nieuwe model van de Nissan LEAF biedt een groter rijbereik en valt op door zijn e-Pedal-technologie waarmee bestuurders de auto starten, wegrijden, versnellen, snelheid minderen en stoppen met gebruik van maar één pedaal.

De Nissan LEAF staat voor Nissan Intelligent Mobility, een rijbeleving dien is ontworpen om rijders te verrassen, vertrouwen te geven en meer te verbinden met hun omgeving. Een klantbenadering op basis van drie pijlers: Intelligent Power, die tot uiting komt in de nieuwe aandrijflijn, met meer energie-efficiency, meer koppel  en meer vermogen.

Intelligent Driving, wat bestaat uit technologie die rijplezier vergroot, de veiligheid naar een hoger plan tilt en die stress vermindert; en Intelligent Integration, waarbij de connectiviteit van de auto met zijn omgeving en de link tussen batterij en elektriciteitsnetwerk centraal staan.

Het e-Pedal

De nieuwe LEAF is uitgerust met de e-Pedal-technologie. Hiermee kunnen bestuurders de auto starten, wegrijden, versnellen, snelheid minderen en stoppen met gebruik van maar één pedaal.

Als dat wordt losgelaten door de bestuurder, dan zorgen regeneratie en mechanische remmen ervoor dat de auto tot stilstand komt. De maximale vertraging bereikt een waarde van 0,2G. De auto blijft stilstaan, ook op steile hellingen, totdat het pedaal weer wordt ingedrukt.

De vlotte respons van het e-Pedal zorgt ervoor dat bestuurders volop rijplezier ervaren als de omstandigheden dat toelaten. Het gebruik van het rempedaal vermindert in de praktijk met 90 procent. Rijden in druk verkeer is zodoende minder stressvol.

Geavanceerde veiligheidsvoorzieningen

De nieuwe Nissan LEAF biedt een uitgebreid veiligheidspakket dat bestaat uit Standaard beschikt hij over zes airbags, ISOFIX, ABS, Electronic Brakeforce Distribution (EBD), Brake Assist (BA) en Hill Start Assist (HSA). Verder is de LEAF voorzien van Lane Departure Warning, Intelligent Lane Intervention,Traffic Sign Recognition, Blind Spot Warning en Intelligent Emergency Braking met voetgangersherkenning.

De nieuwe LEAF staat in februari in de showroom. Prijzen worden binnenkort bekend.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie