Exportgroei zet nog steeds door

Exportgroei zet nog steeds door

Redactie Baaz
Het volume van de goederenexport was in november 9,4 procent groter dan in november 2016. De groei was groter dan in oktober.

In november groeide opnieuw vooral de export van personenauto’s, machines en apparaten. Het volume van de import was in november 5,3 procent groter dan een jaar eerder. Ook de groei van de import was groter dan in de voorgaande maand. Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in januari 2018 per saldo even gunstig als in november.

Omstandigheden in januari even gunstig als november

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in januari per saldo even gunstig als in november. De groei van de Duitse industriële productie was in de radar van januari groter dan in november. Daar staat tegenover dat de ontwikkeling van de reële wisselkoers minder gunstig was.

De export van goederen maakt ongeveer drie kwart uit van de totale export. Over de export van diensten rapporteert het CBS niet maandelijks. Informatie over de totale export publiceert het CBS op kwartaal- en jaarbasis. De cijfers in dit bericht zijn voorlopig en kunnen worden bijgesteld.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie