Het 2017 van 3CX: groei van bedrijf én van functionaliteiten

Het 2017 van 3CX: groei van bedrijf én van functionaliteiten

Redactie Baaz

Op het gebied van UC-oplossingen kent 3CX maar zeer weinig gelijken. Zeker nu 3CX is aanbeland bij versie 15.5 biedt de UC-oplossing een flink aantal functionaliteiten die de concurrentie naar de kroon steken. 2017 was sowieso een bewogen, maar positief jaar voor 3CX. We zetten drie ontwikkelingen op een rij.

Het 3CX Phone System is een softwarematige PBX die werkt als een volledige communicatieoplossing zonder dat je hier speciale IP-toestellen bij nodig hebt. De installatie gaat snel en vlot omdat de software al is voorgeconfigureerd voor de meest gangbare toestellen. Dat betekent dat iedere ondernemer direct gebruik kan maken van het systeem, zonder dat hier specifiek technische kennis voor nodig is.

PBX Express

Dit jaar introduceerde 3CX de PBX Express, een online wizard waarmee gebruikers en resellers eenvoudig een volledige telefooncentrale kunnen configureren in een cloud naar keuze. PBX Express is ideaal voor kleine bedrijven die behoefte hebben aan een volledig functionele telefooncentrale die in de cloud kan draaien en waarover zij de volledige controle hebben, voor een fractie van de kosten van andere cloudoplossingen.

Klanten zijn ook volledig vrij in de keuze voor SIP-trunks en -apparatuur en kunnen gebruikmaken van tal van productiviteitsverhogende functies. Denk hierbij aan softphone- en smartphoneclients voor Windows, Mac, iOS en Android; aanwezigheid, chat en geïntegreerde videoconferenties; een onbeperkt aantal extensies, acht gelijktijdige gesprekken en vijf conferentiedeelnemers. En dat allemaal gratis!

Overname Askozia

3CX kende dit jaar ook groei met de overname van het Duitse Askozia, een leverancier van het IP-telefoniesysteem AskoziaPBX. Met de overname versterkt 3CX zijn Europese aanwezigheid aanzienlijk. Askozia, met een thuisbasis in Hannover, levert diensten aan meer dan 10.000 organisaties, waarmee 3CX dus een behoorlijk grote slag slaat.

Het past in de strategie van 3CX, dat al even bezig is met expansie. Met de overname van Askozia vergroot 3CX voornamelijk zijn aanwezigheid in Duitsland, maar daarnaast is er nog een goede reden voor de overname. Askozia heeft ook eigen, op Linux gebaseerde, technologie. Door de overname kan 3CX deze technologie in zijn eigen producten integreren. Overigens was Linux al geen ondergeschoven kindje bij 3CX, zoals bij veel andere techbedrijven wel het geval is.

3CX wordt lid van het SIP-forum

Het SIP Forum is een vooraanstaande organisatie die zich inzet voor de wereldwijde adoptie van het Session Initiation Protocol (SIP). Als nieuw lid van het SIP Forum gaat 3CX bijdragen aan het verbeteren van de open standaard en interoperabiliteit van SIP-hardware en -diensten.

3CX is lid geworden van het SIP Forum om deel uit te maken van de toekomst van de SIP-standaard, maar vooral om bij te dragen aan de ontwikkeling van de SIP-technologie. Het baanbrekende SIPconnect Certification Testing Program is ontworpen om de producten en diensten te certificeren voor hun overeenstemming met de specificaties van SIPconnect. Het doel voor de lange termijn van dit programma is om de interoperabiliteit tussen producten en diensten met een basis in SIP op wereldwijde schaal te verbeteren.

3CX ondersteunt al SIPconnect v1.1., maar zal naar volledige SIPconnect-certificatie streven om voor 100 procent aan de eisen te voldoen. Iedere 3CX IP PBX kan dan gemakkelijk worden verbonden via SIPconnect v1.1. met iedere gecertificeerde SIP-hoofdlijn.

Info

Wil je meer weten over de functionaliteiten die 3CX je biedt of de oplossing wellicht zelf uitproberen? Kijk dan op 3cx.nl

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie