Aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven neemt rap toe

Aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven neemt rap toe

Redactie Baaz
Stichting Werk&Mantelzorg heeft in 2017 aan 100 organisaties de Erkenning ‘Wij werken mantelzorgvriendelijk’ uitgereikt. Dat is een groei van 200 procent ten opzichte van voorgaande jaren.

Het totale aantal mantelzorgvriendelijke bedrijven en gemeenten in Nederland komt hiermee op 275 ‘Dat we in zo’n korte tijd aan zoveel nieuwe organisaties de Erkenning hebben mogen uitreiken is een positieve verschuiving. Het geeft aan hoe mantelzorgvriendelijk het Nederlandse bedrijfsleven is, maar er valt nog veel te winnen,’ aldus Liesbeth Hoogendijk, één van de oprichter van Stichting Werk&Mantelzorg en directeur van Mezzo.

275 bedrijven mantelzorgvriendelijk

Werkgevers en organisaties die de combinatie werk en mantelzorg mogelijk maken, krijgen door Werk&Mantelzorg de Erkenning voor mantelzorgvriendelijke werkgever toegekend. De Erkenning is geen keurmerk, maar een beloning en aanmoediging om de combinatie werk en mantelzorg in de eigen organisatie te waarborgen.

De toekenning betekent dat is vastgesteld dat de organisatie inziet hoe belangrijk het is dat haar mede¬werkers hun werk kunnen combineren met mantelzorg en dat daarvoor ook de mogelijkheden worden geboden. In het afgelopen jaar kregen onder andere de Haagse Hogeschool en de gemeente Medemblik de Erkenning overhandigd.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie