Merendeel Europese IT-beslissers ziet Brexit als zakelijke kans

Merendeel Europese IT-beslissers ziet Brexit als zakelijke kans

Redactie Baaz

Zeven van de tien IT-beslissers op het Europese vasteland zien de Brexit als een kans voor hun organisatie.

Dat blijkt uit een onderzoek van cloud- en netwerkaanbieder Interoute naar hoe directeuren en bestuurders omgaan met de huidige dynamiek in politiek en samenleving wereldwijd. 

Uit het onderzoek blijkt dat men toch optimistisch is over de vooruitzichten voor het komend jaar: 63 procent van de Europese bedrijven verwacht een hoge groei. Ook in het Verenigd Koninkrijk zelf voorziet 61 procent een flinke groei. In Nederland verwacht 65 procent een hoge groei en 31 procent een matige groei.

Ondernemersvertrouwen rondom Brexit

Meer dan 800 Europese IT-beslissers uit negen West-Europese en Scandinavische landen hebben aan het onderzoek deelgenomen. Het ondernemersvertrouwen rondom de Brexit is het grootst in Frankrijk (83 procent) en België (78 procent), en het laagst in Zweden (49 procent). 

De vooruitzichten betreffende de Brexit waren over het algemeen in heel Europa positief. Toch gelooft 63 procent van de IT-beslissers dat de Brexit ook het gevaar van het uiteenvallen van de EU met zich meebrengt. In Duitsland acht men het gevaar het grootst (78 procent), in Denemarken het kleinst (46 procent). In Nederland verwacht 60 procent van de CIO’s dat de Brexit mogelijk het begin van het einde van de EU is.

Directe invloed op besluitvormingsproces

Vanwege het veranderende politieke klimaat geeft 95 procent aan dat de Brexit een directe invloed op het besluitvormingsproces heeft gehad. Aan de andere kant zegt 96 procent dat de algehele politieke onzekerheid in Europa op dit moment (zoals bijvoorbeeld het buitenlandbeleid van Amerika en Rusland) de besluitvorming beïnvloedt.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie