Studenten racen met autonoom rijdende Audi-schaalmodellen

Studenten racen met autonoom rijdende Audi-schaalmodellen

Redactie Baaz

Studententeams van acht Duitse universiteiten nemen het tegen elkaar op in de Audi Autonomous Driving Cup 2017.

Audi organiseert deze wedstrijd met elektrische hightech miniatuurversies van de Audi Q2 (schaal 1:8), in het museum van het Audi Forum in Ingolstadt. Het winnende team ontvangt een geldprijs van tienduizend euro.

Autonoom rijden beperkt zich bij Audi niet alleen tot echte auto’s. Sinds 2015 organiseert het merk de Audi Autonomous Driving Cup waarbij studententeams het met autonoom rijdende miniatuurmodellen tegen elkaar opnemen. 

Dit jaar komen de deelnemers van universiteiten in Augsburg, Bremen, Erlangen-Nürnberg, Freiburg, Ingolstadt, Ilmenau, Leipzig en Offenburg. Audi richt zich met de wedstrijd op jong talent uit de disciplines robotics, datawetenschap, software architectuur, artificial intelligence en cloud computing.

Elektrische automodellen Audi

In deze editie van de wedstrijd staan hightech, elektrisch aangedreven automodellen centraal die uitgerust zijn met ultrasound sensoren, 3D-camera, achteruitrijcamera en een NVIDIA grafische kaart.

De hoofdsensor voor de hightech-modellen is een groothoekcamera met een groter detectiebereik. De 3D frontcamera komt overeen met een laserscanner die ook wordt toegepast in de nieuwe Audi A8. De camera aan de achterzijde maakt nog preciezere manoeuvres mogelijk om te keren. Dit wordt aangevuld met tien ultrasound sensoren: vijf voor, drie achter en een aan elke kant.

Wedstrijdelementen

De Audi Autonome Driving Cup 2017 bestaat uit drie wedstrijdelementen. In het eerste deel moeten de miniatuurauto’s een aantal rij-taken uitvoeren. In het tweede deel geven de studententeams een presentatie over hun technische ontwikkelingen. In het derde deel worden de teams uitgedaagd om op zo’n creatief mogelijke wijze gebruik te maken van kunstmatige intelligentie.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie