Startup Seepje haalt binnen twee dagen 300.000 euro op

Startup Seepje haalt binnen twee dagen 300.000 euro op

Redactie Baaz
Binnen twee dagen tijd zamelde startup Seepje 300.000 euro in voor de ontwikkeling en productie van twee innovatieve afwasmiddelen.

Sinds 2014 maken Melvin en Jasper van Seepje was- en reinigingsproducten op basis van schillen van de Sapindus mukorossi-vrucht. Ze zagen als 21-jarige studenten dat er een natuurlijke vorm van zeep ontstaat wanneer deze ‘superschillen’ met water in aanraking komen. 

De mannen begonnen met 4.600 euro studiefinanciering en betrokken al direct (potentiële) klanten bij het ontwikkelingsproces. Zo worden geuren en kleuren bepaald op basis van klantfeedback. Onder een schonere wereld verstaan zij, naast effectieve producten, een positieve impact op mensen en het milieu.

Nepalese schillen

Over impactdoelstellingen communiceert Seepje openlijk middels hun online jaarverslag.Voor de Nepalese schillen wordt een eerlijke prijs betaald, ook wordt er actief toegezien op het verbeteren van de werk- en leefomstandigheden aldaar. 

In Nederland wordt samengewerkt met een sociale werkplaats, waar inmiddels 15 mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking voor Seepje werken. Alle vloeibare producten zijn gebaseerd op een extract uit de schillen, die daarvoor in Nepal verpoederd worden.     

Succes van Seepje

De producten zijn inmiddels bij meer dan 1100 winkels in Nederland en België verkrijgbaar, waaronder die van Albert Heijn, de Wereldwinkel en Marqt. 

De verpakkingen van alle vloeibare producten hebben de vorm van een zeepblok. Ze zijn gemaakt van gerecyclede Engelse melkflessen. Daarmee wonnen de zelf betitelde ‘wasmannen’ de NL Packaging award (2017) in de categorie non-food. Ook wonnen ze een zilveren Pentaward (2017) – een wereldwijde verpakkingsprijs met meer dan 2000 inzendingen uit 54 landen.

Met hun team dat functioneert vanuit een Haags ‘Washok’ zullen Melvin en Jasper zich de komende tijd bezighouden met de verdere ontwikkeling en productie van hun afwasmiddel. Halverwege 2018 zullen de producten beschikbaar worden bij de verkooppunten van Seepje. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie