Kledingmerk Fighetti maakt zwembroeken van afval

Kledingmerk Fighetti maakt zwembroeken van afval

MVO
Redactie Baaz

Duurzaam ondernemen kan op veel manieren. Een bedrijf kan op een MVO-wijze opereren bijvoorbeeld, maar ook de eigen producten duurzaam fabriceren. Dat laatste is precies wat het Nederlandse merk Fighetti doet met hun nieuwe lijn zwembroeken.

Om de stijlvolle zwembroeken te maken werkt Fighetti met ECONYL, Hiermee worden oude visnetten uit zee gedregd en samen met consumentenafval verwerkt tot garen. Die garen worden vervolgens gebruikt om de zwembroeken te maken.

Fighetti Kickstarter

Om de fabricage van de zwembroeken te ondersteunen heeft Fighetti een Kickstarter-campagen gestart. Wanneer je een pledge doet van tenminste € 45,- krijg je een zwembroek in de kleur van jouw keuze thuis gestuurd. De zwembroeken zijn verkrijgbaar in vijf kleuren. De verwachte afleverdatum is april 2018, ruim op tijd voor het volgende zomerseizoen dus!

Eerder al bracht Fighetti de Blu Line-shorts op de markt. Het merk wil hoogwaardige kleding op de markt zetten die refereert naar een Italiaanse levensstijl. Het bedrijf zet zich voor de volle 100 procent in voor een duurzaam en sociaal verantwoord productieproces. Om dit kunnen waarborgen zijn alle bedrijven in de waardeketen zorgvuldig getoetst en in het bezit van de nodige certificaten en labels.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie