Maak kennis met de nieuwe BMW X2

Maak kennis met de nieuwe BMW X2

Redactie Baaz

De nieuwe BMW X2 beleeft zijn marktintroductie in maart 2018. Het model richt zich voornamelijk op jonge, energieke mensen woonachtig in stedelijke gebieden.

De Sports Activity Coupe is een BMW met een uniek karakter. Zijn onderscheidende design combineert de robuustheid van een BMW X-model met de atletische potentie van een coupé

Naast de standaardversie van de BMW X2 is er de X2 Model M Sport. Geheel nieuw is de Model M Sport X die designelementen van BMW M en de BMW X-familie samenbrengt. Buiten deze varianten zijn er geen andere uitrustingsniveaus beschikbaar voor de BMW X2. 

Onderscheidende vermogen BMW X2

Diverse ontwerpdetails onderstrepen het onderscheidende vermogen van de BMW X2, zoals de BMW-emblemen op de C-stijlen en de styling van de nierengrille, die op de X2 trapeziumvormig is (een primeur voor een moderne BMW). 

De exterieurkleuren Galvanic Gold metallic en Misano Blue metallic zijn voor de allereerste keer leverbaar op een BMW. Dat geldt ook voor geperforeerd Dakota-leder in Magma Red en de Micro Hexagon-stof Anthracite/Alcantara combinatie in Black met M-bies en gele contrasterende stiksels. 

Drie motorvarianten

Direct bij de lancering levert BMW drie motor/transmissievarianten, waarvan twee diesels en één benzinevariant. Laatstgenoemde betreft de BMW X2 sDrive20i met 141 kW (192 pk), een gecombineerd brandstofverbruik van 5,9 – 5,5 l/100 km en een CO2-emissie van 134 – 126 g/km.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie