Op zakenreis? Dit zijn de meest gastvrije wereldsteden

Op zakenreis? Dit zijn de meest gastvrije wereldsteden

Redactie Baaz
Binnenkort voor een zakenreis op stap? En zeker willen zijn dat je gastvrij wordt ontvangen? TravelBird heeft onderzoek gedaan naar de meest gastvrije steden.

Binnen geen enkele andere industrie werken er zoveel mensen als in de toerismesector en daarom speelt deze branche een belangrijke financiële rol voor veel steden. Sinds de zomer wordt er echter met extra aandacht naar de toerisme-industrie gekeken. 

Veel media benadrukken dat de overvloed aan toeristen een negatief effect heeft op de hartelijkheid van de lokale gemeenschap, wat ook weer directe gevolgen heeft voor de ervaringen van de bezoekers. 

Rangschikking gastvrije steden

Voor de rangschikking van de steden heeft Travelbird eerst de mondiale top 500 toeristische bestemmingen geanalyseerd (cijfers van UNWTO). Welke gebaseerd is op meerdere factoren zoals de plek van binnenkomst (vliegveld, treinstation, et cetera), het geluk van inwoners, de bereidheid om toeristen onderdak aan te bieden en de bekwaamheid in het Engels. 

Daarnaast heeft Travelbird door middel van een vragenlijst meer dan 15,000 journalisten gevraagd om de gastvrijheid van de geselecteerde steden te beoordelen op basis van eigen ervaring. Vervolgens zijn met behulp van een formule alle resultaten samengevoegd om de hoogte van massatoerisme binnen steden vast te stellen. Op basis van de uitkomst is de lijst van de uiteindelijke top 100 steden vastgesteld.

Top 10 meest gastvrije steden

1. Singapore    
2. Stockholm    
3. Helsinki    
4. San Francisco    
5. Rotterdam    
6. Lissabon    
7. Tokyo    
8. Oslo    
9. Zürich    
10. Orlando    


Overigens staat Amsterdam pas op plek 52, onder meer vanwege massatoerisme waarmee de stad te maken heeft. De vijf minst gastvrije steden in het onderzoek zijn van 98 tot en met 100 Hanoi, Boekarest en Boedapest.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie