Een derde werknemers wist geschiedenis browser op werk

Een derde werknemers wist geschiedenis browser op werk

Redactie Baaz

De geschiedenis van de browser wissen omdat je niet wilt dat IT ziet welke sites je hebt bezocht; drie op de tien medewerkers doet het weleens.

Bijna veertig procent (39 procent) van alle medewerkers vermoedt dat de IT-afdeling weleens e-mails leest of bestanden inziet op zijn of haar computer. Voor 22 procent gaat het 'meekijken' te ver; deze groep ervaart het gedrag van de IT-afdeling als een inbreuk op de privacy.

Dat blijkt uit onderzoek van Multiscope in opdracht van Detron naar de manier waarop de Nederlandse medewerker het security-beleid van zijn of haar werkgever ervaart.

Anonieme browser

Het wissen van de browsergeschiedenis is niet de enige maatregel die Nederlanders nemen om te voorkomen dat IT meekijkt; ook het afdekken van de camera (12 procent) en gebruik van een anonieme browser (14 procent) komt regelmatig voor.

Ook werd in het onderzoek gevraagd hoe vaak het voorkomt dat medewerkers bewust security-richtlijnen van de werkgever omzeilen. Het ongeoorloofd gebruik van privé-apparaten op de werkvloer komt verreweg het vaakst voor; 62 procent van de beroepsbevolking maakt zich hier weleens schuldig aan.


 
 
 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie