Internationaal equity-crowdfundingplatform Eureeca naar Nederland

Internationaal equity-crowdfundingplatform Eureeca naar Nederland

Redactie Baaz
Een Nederlands MKB-bedrijf, gefinancierd door investeerders uit Maleisië, Dubai en het Verenigd Koninkrijk. Voorheen leek dit misschien ver weg, maar met de lancering van Eureeca in Nederland moet dit werkelijkheid worden.

De Nederlandse lancering van het eerste internationale equity-crowdfunding platform Eureeca opent internationale deuren voor Nederlandse MKB-ondernemers en vergroot hiermee de kansen op geslaagde financiering. 

In tegenstelling tot crowdfunding via donaties en het lenen van kapitaal, hanteert Eureeca het principe van crowdinvesting. Het platform koppelt MKB-bedrijven aan het internationale netwerk van potentiële investeerders, zowel particulier als institutioneel. 

In ruil voor groeikapitaal krijgen investeerders aandelen in het desbetreffende bedrijf. Eureeca maakt het verkrijgen van financiering mogelijk en inzichtelijk. 'Onze missie is om fundraising zo simpel en toegankelijk mogelijk te maken en om iedere investeerder, groot en klein, dezelfde toegang te geven tot het maken van een investering', aldus Chris Thomas, co-founder van Eureeca (foto).

Nederland als uitvalsbasis naar Europa

Na het Midden-Oosten, Zuidoost-Azië en het Verenigd Koninkrijk is Nederland volgens de oprichters van Eureeca een logische volgende stap. 'Wij zijn actief in Nederland om een oplossing te vinden voor Nederlandse bedrijven en investeerders, maar ook om Nederland te gebruiken als uitvalsbasis voor expansie naar andere landen in Europa. Daarnaast, ligt de kwaliteit van de Nederlandse ondernemer significant hoger dan gemiddeld,’ aldus Thomas.

Ondernemers die zich aansluiten bij Eureeca hebben niet alleen de mogelijkheid om extern kapitaal van investeerders over de hele wereld te verkrijgen, maar krijgen ook de juiste ondersteuning van Eureeca om de kans op maximale financiering te vergroten. 

Aandelenbeheer volgens Eureeca 

Zo koppelt zij investeerders aan een groot netwerk van partners en dienstverleners. Daarnaast wordt het proces inzichtelijk gemaakt en beheert Eureeca de administratie van de aandelen. Op deze manier hebben de ondernemers te maken met één groep investeerders functionerend als één aandeelhouder, in tegenstelling tot een onoverzichtelijk geheel.

Beeld: YouTube

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie