SEAT integreert spraakbesturing in alle modellen

SEAT integreert spraakbesturing in alle modellen

Redactie Baaz
Gebruikersinteractie met spraakterminals zal steeds gebruikelijker worden. Deze trend op het gebied van mobiele technologie is ook zijn weg aan het vinden naar de auto.

Met spraakgestuurde services als Amazon Alexa is praten met je auto niet langer toekomstmuziek. 'Je auto gaat je herkennen en je begroeten, hij kent je wensen en brengt je naar je favoriete bestemmingen en restaurants', aldus Leyre Olavarria, die leiding geeft aan de afdeling Infotainment en Connected Car bij SEAT.

'Alexa, moet ik vandaag een paraplu meenemen?', zo luidt het begin van het gesprek tussen Leyre Olavarria en haar nieuwe virtuele assistent op het moment dat ze plaatsneemt in haar auto. Voordat ze wegrijdt, vertelt Alexa haar wat voor weer het gaat worden. Dit is één van de meer dan 20.000 functies die beschikbaar zijn voor de bestuurder.

Spraakbesturing via Amazon Alexa

Jouw wens is haar bevel: je hoeft alleen maar een knop op het stuurwiel in te drukken en ‘Alexa’ te zeggen. 'Ik kan een bos bloemen bestellen nadat ik een reminder heb gekregen dat mijn moeder jarig is, of een pizza laten bezorgen', legt de expert uit.

Met Amazon Alexa is SEAT naar eigen zeggen het eerste merk in de auto-industrie dat deze spraakgestuurde service in Europa integreert in zijn modellen. Eind dit jaar worden de Leon en Ateca voorzien van dit systeem, in 2018 volgen de Ibiza, Arona en SEAT’s grote SUV.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie