Volkswagen Groep lanceert Roadmap E

Volkswagen Groep lanceert Roadmap E

Redactie Baaz
Met Roadmap E start de Volkswagen Groep het meest omvangrijke elektrificatieprogramma in de wereldwijde auto-industrie.

Uiterlijk in 2030 dient het complete gamma geëlektrificeerd te zijn. Dit betekent dat er tegen die tijd op zijn minst één elektrische versie van elk van de ongeveer 300 modellen van de Volkswagen Group beschikbaar is. 

Volkswagen is het eerste grote mobiliteitsconcern dat een datum koppelt aan de elektrificatie van zijn volledige gamma. Alleen voor de eigen e-vloot heeft de Group per 2025 meer dan 150 gWh aan accucapaciteit nodig. Dit is het equivalent van minstens vier ‘gigafactories’ voor accucellen. 

Vijftig miljard euro

Om aan deze vraag te kunnen voldoen, heeft Volkswagen een aanbesteding uitschreven voor één van grootste aankooporders ooit in de geschiedenis van de industrie: meer dan vijftig miljard euro.

Volkswagen had zijn grote ambities op het gebied van e-mobility al vastgelegd in de ‘TOGETHER-Strategy 2025’. Daarmee zette de onderneming voor zichzelf het doel om in 2025 de wereldwijde nummer 1 in e-mobility te worden. Het bedrijf verwacht dat circa één op de vier modellen in 2025 volledig elektrisch aangedreven kan zijn. Dan gaat het afhankelijk van de marktontwikkeling om maximaal drie miljoen voertuigen.

Roadmap E: een boost voor elektrische aandrijving

Met Roadmap E start de volgende fase waarbij de elektrificatie van het portfolio een extra boost krijgt. Tot 2025 brengt Volkswagen in totaal tachtig nieuwe geëlektrificeerde voertuigen op de markt, waaronder vijftig volledig elektrische modellen en dertig plug-in hybrides. 

In de jaren erop worden de stappen alleen maar groter. In 2030 zal er in lijn met de ambitieuze doelstelling van alle 300 modellen van de Group minimaal één geëlektrificeerde uitvoering zijn. 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie