Volkswagen komt met studiemodel Amarok Aventura Exclusive

Volkswagen komt met studiemodel Amarok Aventura Exclusive

Redactie Baaz

Volkswagen Bedrijfswagens presenteert op de internationale autoshow van Frankfurt (IAA) een studiemodel op basis van de Amarok pick-up: de Amarok Aventura Exclusive.

Met deze versie licht Volkswagen een tipje van de sluier op van een toekomstige, extra sterke Amarok-versie met de 3.0 V6 TDI-motor.

De Amarok Aventura Exclusive-studie heeft nog meer vermogen en koppel in huis dan de meest krachtige versie van de Amarok van dit moment met 165 kW/224 pk. De concept car levert een meer dan indrukwekkende 190 kW/258 pk die via een 8-traps automatische transmissie en permanente wielaandrijving op de weg wordt overgebracht. De Amarok Aventura Exclusive is uitgevoerd in Kurkuma Yellow Metallic.

Nieuwe features Amarok

Nieuw zijn features als de glanzend gepolijste Milford 19 inch velgen. De zijpanelen, de stylingbar op de laadbak, het beschermingsrooster op de neus, de buitenspiegels en de achterbumper zijn verchroomd. Bi-xenon koplampen met LED-dagrijlichten ondersteunen het sportieve uiterlijk. 

De concept-auto van Volkswagen Bedrijfswagens heeft een nieuw afsluitbaar afdeksysteem voor de laadruimte, dat in aludesign beschikbaar is. Ook de bodembeplating is uitgevoerd in aluminium look. De Amarok Aventura Exclusive heeft verder onder meer ParkPilot, een achteruitkijkcamera en een mechanisch sperdifferentieel (100%) dat de bestuurder zowel in de stedelijke jungle als in het terrein ondersteunt.

Exclusieve sportieve accenten

Vanbinnen is de Amarok Aventura Exclusive uitgerust met exclusieve sportieve accenten, zoals zwart leer met contrastnaden in Kurkuma geel. Deze conceptversie is voorzien van 14-voudig instelbare 'ergoComfort' stoelen, een driespaaks multifunctioneel lederen stuur en het navigatiesysteem Discover Media. 

Ook een noviteit die op de IAA voor het eerst is te zien is de zwarte hemel, die mooi matcht met het titaniumzwarte interieur. Net als het exterieur is ook het interieur voorzien van een aantal chroomaccenten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie