Porsche Cayenne Turbo voor het voetlicht

Porsche Cayenne Turbo voor het voetlicht

Redactie Baaz

De autotentoonstelling van Frankfurt is het decor voor de wereldpremière van de nieuwe Porsche Cayenne Turbo.

Het topmodel legt de lat in zijn segment wederom hoger. Zijn 4,0-liter V8 bi-turbomotor levert een vermogen van 404 kW/550 pk. Een combinatie van innovatieve technologieën, waaronder actieve aerodynamica, driekamer-luchtvering, verschillende bandenmaten voor en achter en een nieuw high-performance remsysteem, zorgt voor rijdynamiek van topniveau. 

Opties zoals achterasbesturing en elektrische rolstabilisatie met een 48V-systeem zorgen zelfs voor echte sportautokarakteristieken. De nieuwe Cayenne Turbo accelereert in 4,1 seconden van 0 naar 100 km/u (3,9 seconden met Sport Chrono Pakket) en haalt een topsnelheid van 286 km/h.

De Cayenne Turbo is direct herkenbaar als het topmodel van de range. Hij beschikt standaard over led-koplampen met Porsche Dynamic Light System (PDLS). Verder zorgen dubbele led-strips in de voorbumper voor een onderscheidend design in het donker. 

Van opzij vallen de verbrede wielkasten en de speciaal voor dit model ontworpen 21-inch Turbo wielen op. Aan de achterzijde zijn de dubbele uitlaten aan weerszijden, met het specifieke trapeziumvormige Turbo design, de blikvangers. De afwerking van de wielkasten, de skirts en de onderzijden van de bumpers zijn uitgevoerd in carrosseriekleur.

Nieuw interieur Porsche Cayenne Turbo

In het interieur van de Cayenne Turbo komen sportiviteit en comfort samen. Vrijwel alle functies zijn weer te geven en te bedienen via het hoge-resolutie display van de Porsche Advanced Cockpit. Dat geldt bijvoorbeeld voor het standaard BOSE Surround Sound System met 710 Watt. De sportstoelen voorin zijn 18-voudig elektrisch verstelbaar en hebben, net als de 911, geïntegreerde hoofdsteunen. Alle stoelen zijn evenals het multifunctionele Turbo design sportstuurwiel verwarmd.

De nieuwe Cayenne Turbo wordt eind december 2017 op de Nederlandse markt verwacht. Hij is nu al te bestellen voor een consumentenadviesprijs van € 204.300.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie