Pride Amsterdam steunen? De Bijenkorf laat je zien hoe

Pride Amsterdam steunen? De Bijenkorf laat je zien hoe

Redactie Baaz

Vele commerciële partijen steunen Pride Amsterdam. Logisch dat hier soms schuin naar gekeken wordt, maar dat is in het geval van De Bijenkorf nergens voor nodig.

Het warenhuis verkoopt namelijk Eau de Tolérance, een parfum met een bloemige geur. De productbeschrijving spreekt eigenlijk voor zich, als de naam dat niet al deed:

"Eau de Tolérance is een geur die liefde ademt. Een aroma dat vrijheid omarmt. De compositie staat symbool voor de rijkdom van diversiteit. Fris zoals een eerste flirt, honingzoet als de liefde en met warme tonen van verbinding. Niet gedefinieerd door gender, afkomst of geloof. Gecreëerd voor de liefhebbers.

De attitude van de geur is een zwoele zomerse compositie voor zowel mannen als vrouwen. De geur symboliseert de kleuren en diversiteit van de regenboogvlag: rood (roos), oranje (bergamot), geel (citroen), groen (tuberoos), blauw (iris) en violet (lavendel).

Kenmerken voor inspiratie van het parfum zijn vrolijkheid en openheid. Vrolijke tonen zoals citroen en bergamot, openheid door het frisse karakter dat mede door de lavendel tot stand komt en natuurlijk een vleugje roos dat staat voor de liefde."

Mooi is ook dat de opbrengst van dit parfum, een flesje van 50 ml kost € 65,-, volledig naar COC Nederland gaat. Dat is wel wat anders dan een commerciële partij die vooral ‘Pride-minded’ is als er geld verdiend kan worden, iets waar Jan-Bert Vroege, raadslid voor D66 Amsterdam, zich onlangs nog over uitliet in Het Parool. De Bijenkorf is trouwens lang niet de enige grote commerciële partij die het hart met betrekking tot Pride Amsterdam op de juiste plek heeft. Zo heeft ING diverse activiteiten op stapel staan die zich richten op diversiteit en acceptatie van de lhbti-gemeenschap.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie