World Startup Factory open voor inschrijvingen

World Startup Factory open voor inschrijvingen

Redactie Baaz

De Haagse startupaccelerator World Startup Factory opent opnieuw haar deuren voor startups om een extra boost te geven aan de Nederlandse ‘impact economy’ en het realiseren van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties.

Geschikte startups kunnen zich inschrijven op een vijftal thema’s: Health & Aging, Smart City, Future Mobility, Healthy & Circular Buildings en Security. Het programma is ontwikkeld in samenwerking met een groep partners bestaande uit onder andere Gemeente Den Haag, The Hague, Health Valley Nederland, SPIE, KPN en vele andere lokale en internationale partners.

Voor veel ondernemers is Nederland de poort naar Europa en een uitstekende locatie voor het introduceren van een nieuwe dienst of slim product, Nederland is immers een van de best digitaal verbonden samenlevingen ter wereld. 

Unieke hub Den Haag

Den Haag vormt een unieke hub die startups verbindt met overheden, (internationale) bedrijven, NGO’s en onderzoekscentra Een andere opmerkelijke trend is de verschuiving van het doen van zaken met een bredere missie dan enkel economische waarde; uit een recent VN-rapport 'Financing for Development: Progress and Prospects, 2017' blijkt dat innovatie in sectoren die afgestemd zijn op de VN Sustainable Development Goals leidt meer duurzame samenwerking en meer economisch succes. Veel bedrijven zien dit als een kans voor de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten en geven daarnaast op deze meer betekenis aan het werk wat werknemers doen. 

De eerdere programma’s van World Startup Factory hebben bedrijven opgeleverd die zich richten op energie efficiëntie , meer duurzame mobiliteit, verbeteren van luchtkwaliteit, maar ook een applicatie die werknemers stimuleert meer te fietsen of het bezorgen van pakketjes in steden veiliger maakt. 

Innovatie volgens World Startup Factory

'De klant van vandaag is benieuwd naar de invloed van een bepaald product op zijn of haar leven en de samenleving, inclusief de mogelijke gevolgen van het gebruik hiervan. Dit is een drijfveer voor innovatie en bied kansen voor nieuwe oplossingen voor bestaande en nieuwe problemen', aldus Gerrit Jan van 't Veen, medeoprichter World Startup Factory.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie