Neem een kijkje in de nieuwe Ford Tourneo Custom

Neem een kijkje in de nieuwe Ford Tourneo Custom

Redactie Baaz

Ford onthult de eerste details van de nieuwe Tourneo Custom, waarin tot negen inzittenden in stijl kunnen reizen in een vernieuwd eersteklas interieur.

​De nieuwe Tourneo Custom is gericht op klanten voor zowel privé als zakelijk gebruik en kan later dit jaar worden besteld voor levering begin 2018.

De Tourneo Custom beschikt over een luxe interieur, een karakteristiek nieuw ontwerp van de voorzijde met een verchroomde grille met vijf horizontale stijlen en zitplaatsen die uniek zijn in dit segment. De zes afzonderlijke stoelen kunnen in vergaderopstelling worden geplaatst, waarbij de tweede rij naar achteren kan worden gericht.

Aanzienlijke productverbeteringen

De nieuwe innovaties bouwen voort op de aanzienlijke productverbeteringen die in 2016 in de Tourneo Custom zijn doorgevoerd, waaronder de baanbrekende Ford EcoBlue 2.0-liter dieselmotor, een nieuwe automatische SelectShift-transmissie met zes versnellingen, en optionele luchtvering achter.

De Tourneo Custom werd als eerste geïntroduceerd in 2013 en is het paradepaardje van de Ford Tourneo-reeks, waar ook de Tourneo Connect leverbaar is in varianten met vijf of zeven zitplaatsen.

De nieuwe Tourneo Custom beschikt over een nieuwe voorkant, met een vergelijkbaar ontwerp-DNA als de nieuwste personenauto's van Ford. Dit omvat een hoog gemonteerde trapezevormige grille en dynamische, koplampen die naadloos overgaan in de krachtige lijn van de auto.

Er zijn tevens geavanceerde koplamptechnologieën beschikbaar. Alle Tourneo Customs beschikken over karakteristieke nieuwe kenmerkende LED-dagverlichting. Hoogwaardige uitrustingniveau’s hebben tevens een krachtige HID Xenon-verlichting.​

Praktische functies Ford Tourneo Custom

Er is veel aandacht besteed aan alledaagse prakttische functies. Zo is de interne opbergruimte aanzienlijk verbeterd met onder andere twee compartimenten met twee afdekkingen in het bovenste dashboard en een ruim opbergvak met twee bekerhouders in de middenconsole met een slimme rolafdekking.

Om klanten de ultieme flexibiliteit te bieden bij het configureren en gebruiken van de achterste zitplaatsen is de nieuwe Tourneo Custom de enige auto in dit segment met zes afzonderlijke zitplaatsen. De achterste twee rijen kunnen in vergaderindeling worden geplaatst voor een betere bereikbaarheid en een verbeterde interactie tussen passagiers, of in twee rijen met drie stoelen die naar voren zijn gericht.

Limousine-achtige ruimte 

De zes afzonderlijke zitplaatsen, kunnen allemaal worden platgelegd, gekanteld, worden opgeborgen op meerdere locaties of volledig worden verwijderd. Op die manier kunnen klanten hun eigen limousine-achtige ruimte creëren, de bagageruimte maximaliseren of aan hun eigen specifieke zakelijke of lifestylevereisten voldoen.

De Tourneo Custom blijft configuraties met acht of negen zitplaatsen bieden, waarbij er keuze is uit versies met een korte of een lange wielbasis. Deze laatste biedt extra bagageruimte achter de derde zitrij

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie