G20 in Hamburg: waarin rijden onze wereldleiders?

G20 in Hamburg: waarin rijden onze wereldleiders?

Redactie Baaz
Morgen en zaterdag is er in Hamburg de G20 bijeenkomst, bij elkaar hebben deze 19 landen 80 procent van het bruto binnenlands product en tweederde van de wereldpopulatie.

​Aan de vergadertafel worden handelsproblemen, financieel management en milieuproblemen besproken. Betreft de Europese unie zijn Frankrijk, Duitsland, Italië de vaste leden, Spanje wordt elke keer uitgenodigd en Nederland is een partnerland

Een auto zegt veel over de persoonlijkheid van een persoon, daarom heeft HAPPYCAR besloten onderzoek te doen naar de meest opvallende staatsvoertuigen van de wereldleiders.

The Beast tegen het Russisch Beest tijdens G20

De Amerikaanse president Donald Trump rijdt in een Cadillac one ook wel 'The Beast' genoemd. De auto kan traangasgranaten aan de voorkant lanceren en heeft aan de achterkant een rookscherm. Het gewicht van de auto is ongeveer 8 á 9 ton waardoor het niet harder dan 100km per uur kan rijden, het motorblok levert 1000pk. De deuren zijn vergelijkbaar met een Boeing 757 waardoor de president zelfs bij een chemische aanval kan overleven. 

De Russische president Vladimir Poetin probeert met het Kortezh project de prestaties van The Beast te overtreffen, de auto wordt door het NAMI (National AutoMotiv Institut) ontwikkeld. Naar verwachting zullen er twee Kortezh modellen in het najaar van 2017 beschikbaar zijn. 

De ontwerpen komen overeen met de Rolls Royce Phantom en The Beast uit Amerika. De motor zal naar verwachting 850pk leveren en ook worden gebruikt in de busjes van de Russische regering. De kosten zullen van het Kortezh project zullen naar verwachting rond de €1.570.000 bedragen.

Spanjaarden en Duitsers: dezelfde Audi maar niet hetzelfde bouwjaar

Bondskanselier Angela Merkel rijdt in een Duitse Audi, de Audi A8 L Security W12 kan vrijwel tegen elke aanval inclusief zandstormen, granaten en explosies. De auto heeft een 500pk (368 kW) motor en een topsnelheid van 250km per uur. Ook kan de auto in 7,5 seconden van 0 naar 100 km per uur accelereren. 

De Spaanse minister-president Mariano Rajoy heeft hetzelfde model als Merkel alleen zijn de specificaties anders. Zo ligt de auto lichter op de weg door een aluminium constructie in de carrosserie van de auto. De constructie en het bouwjaar verklaren mogelijk waardoor de auto gemiddeld €100.000 goedkoper is dan de andere A8 modellen.

Baanbrekende Franse technologieën 

De nieuwe Franse president Emmanuel Macron reed tijdens de verkiezingsceremonie in een Citroën CS7 Crossback (foto), dit is een zelfrijdende auto met Active Scan Suspension en automatische besturing. Door deze scantechniek kan de auto van de tevoren anticiperen op drempels of ongelijkheden in wegen. 

De Chinese president Xi Jinping heeft de duurste Chinese auto van dit moment tot zijn beschikking, nieuw kost deze $800.000. De Hongqi L5 heeft bovenop de nummerplaat aan de voorkant karakters die waarschijnlijk door Mao zijn geschreven. De naam Hongqi betekent rode vlag, aan het begin van de motorkap staat een klein rood teken die de Chinese vlag symboliseert. Het model van de auto is volledig gebaseerd op het oude model waardoor het een retro uiterlijk heeft.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie