Volkswagen Crafter ontwikkeld met hulp van vaklui

Volkswagen Crafter ontwikkeld met hulp van vaklui

Redactie Baaz

De Volkswagen Crafter is ontwikkeld op basis van wensen van vakmannen uit uiteenlopende branches, waaronder de bouw-, logistiek- en service- en installatiesector.

Nog vóór hij bij de dealer stond, werd de Crafter al beloond met de prestigieuze titel ‘International Van of the Year 2017’. Sterke punten van de nieuwe Crafter zijn met name zijn grote deuren voor optimaal in- en uitladen, het rij-, zit- en werkcomfort in de cabine, de uitstekende wendbaarheid in de stad en tal van assistentiesystemen die de veiligheid en het comfort op een ongekend hoog niveau brengen. Prijzen van de Volkswagen Crafter beginnen bij 21.950 euro.

De Volkswagen Crafter is ontwikkeld door vakmensen voor vakmensen. In de ontwikkelingsfase hebben de engineers van Volkswagen veel gebruikers van grote bedrijfswagens bij hun dagelijkse werkzaamheden vergezeld. Zo kregen ze een duidelijk beeld van de wensen en eisen van professionals in de praktijk, waardoor de nieuwe Crafter bij uitstek geschikt is te maken voor de specifieke toepassingen die in de verschillende branches vereist zijn. 

Het chassis van de Crafter is om te bouwen naar de ideale bedrijfswagen op maat. Dankzij de uitgebreide keuze uit verschillende laadvermogens, vier carrosserievarianten, drie lengteversies, drie hoogtevarianten en diverse uitrustingsniveaus en motoren kunnen ondernemers zelf bepalen hoe ze hun nieuwe Crafter het liefst willen hebben.

Gunstige bedrijfskosten, lage TCO

De motoren en robuuste bouwkwaliteit zijn mede verantwoordelijk voor de gunstige bedrijfskosten van de Crafter. Zo is de speciaal voor bedrijfswagengebruik ontwikkelde 2.0-liter TDI EU6-motor krachtig, zuinig en betrouwbaar. 

Hij is er in vermogensversies variërend van 75 kW/102 pk tot 130 kW/177 pk. De efficiency ervan wordt versterkt door het gestroomlijnde design van de bestelwagen (cW-waarde: 0,33). Dit leidt tot hoge prestaties en de laagste verbruikscijfers en emissiewaarden in zijn segment. Alle motorvarianten dragen bij aan de lage TCO van de nieuwe Crafter. Een nieuwe 8-traps automaat is leverbaar op zowel voor-, achter- als 4MOTION vierwielaangedreven versies.

Drie uitrustingsniveaus Crafter

Volkswagen Bedrijfswagens levert de nieuwe Crafter in drie uitrustingsniveaus: Trendline, Comfortline en Highline. De Crafter Trendline is al zeer compleet uitgevoerd met onder meer Cruise Control inclusief snelheidsbegrenzer, Comfort bestuurdersstoel en Radio Composition Audio met Bluetooth telefoonvoorbereiding

De Comfortline vult dit aan met onder meer de Comfort Plus bestuurdersstoel, mistlampen met bochtverlichting, licht-/regensensor, verwarmbare voorruit en ruitensproeiers evenals parkeersensoren voor en achter. De Highline beschikt bovendien over een ergoComfort geveerde bestuurdersstoel, parkeersensoren voor en achter inclusief Side Protection, achteruitrijcamera, Radio Composition Media en een multifunctioneel stuurwiel.

Prijzen

De nieuwe Volkswagen Crafter is leverbaar vanaf € 21.950 euro.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie