Goederenexport blijft onverminderd stijgen

Goederenexport blijft onverminderd stijgen

Redactie Baaz

Het volume van de goederenexport was in maart 6,5 procent groter dan in maart 2016. De groei was hiermee iets groter dan in februari, toen de export met bijna 5 procent groeide ten opzichte van een jaar eerder.

In maart 2017 groeide vooral de export van transportmiddelen, metaalproducten en chemische producten. De uitvoer van aardgas was daarentegen veel lager dan een jaar eerder, meldt het CBS.

Zowel de uitvoer van Nederlands product als de wederuitvoer was hoger dan een jaar eerder. Het importvolume was in maart 7 procent groter dan een jaar eerder. 

Omstandigheden goederenexport gunstiger

Volgens de CBS Exportradar zijn de omstandigheden voor de export in mei gunstiger dan in maart. De condities worden in sterke mate bepaald door de ontwikkelingen op de belangrijkste afzetmarkten voor Nederlandse export en door de ontwikkeling van de Nederlandse concurrentiepositie.

In de radar van mei is vooral het Duitse producentenvertrouwen verbeterd ten opzichte van maart. Ook de ontwikkeling van de Duitse industriële productie was een stuk gunstiger. De ontwikkeling van de reële wisselkoersen was daarentegen minder gunstig.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie