Nederlandse werknemer is behoorlijk honkvast

Nederlandse werknemer is behoorlijk honkvast

Redactie Baaz
Anders dan veel werkgevers denken, is de Nederlandse werknemer vrij ‘honkvast’. Bijna driekwart wil helemaal niet jobhoppen.

Het merendeel wil liever het hele leven voor één werkgever werken dan dat men elk jaar wisselt van baan. Daarnaast vinden de meeste medewerkers ruime secundaire arbeidsvoorwaarden belangrijker dan een hoog salaris en krijgen ze liever vrijheid in hun werk dan complimenten over hun prestaties. Een meerderheid werkt liever in zijn comfort zone dan dat hij constant wordt uitgedaagd.

Dat concludeert BDO Accountants & Adviseurs op basis van onderzoek onder 1.400 medewerkers van MKB-organisaties en familiebedrijven. BDO legde hen vijftien dilemma’s voor op het gebied van arbeidsvoorwaarden, ontwikkelingsmogelijkheden, de rol van de leidinggevende en de werkcultuur. Het volledige onderzoeksrapport ‘Wat beweegt mijn medewerkers eigenlijk…?’ is hier te downloaden.

Verschillen werknemer MKB en familiebedrijven

Opvallend is het verschil tussen medewerkers van familiebedrijven en medewerkers van andere MKB-organisaties. Van die laatste groep heeft een veel groter deel (73 procent) behoefte aan veel vrijheid in de uitoefening van zijn functie dan onder werknemers van familiebedrijven (67 procent). 

Werknemers van familiebedrijven zijn bovendien trouwer aan hun werkgever dan medewerkers van MKB-organisaties: 78 procent van hen blijft liever zijn hele leven bij één werkgever; binnen het MKB is dat 71 procent.

Hoog vs. laag opgeleid

Ook tussen hoog en laag opgeleide werknemers zijn er verschillende aspecten die hen motiveren in hun werk. Lager opgeleiden hechten bijvoorbeeld meer dan hoger opgeleiden aan zekerheid op de lange termijn, zoals pensioen (57 procent vs. 39 procent). 

Hoger opgeleiden kiezen eerder voor een prestatiebeloning (48% vs. 36%), wisselen vaker van werkgever (31 procent vs. 14 procent) en geven vaker de voorkeur aan een hoog salaris nu (62 procent vs. 43 procent).

Generatieverschillen

Goede, inspirerende leiding is voor medewerkers van alle leeftijden en typen organisaties van groot belang. Meer dan twee derde van de medewerkers (71 procent) levert liever al zijn ontwikkelingsmogelijkheden in dan dat hij een demotiverende leidinggevende heeft.

Toch zijn ontwikkelingsmogelijkheden wel degelijk belangrijk voor medewerkers: bijna twee derde (65 procent) van de medewerkers verkiest een redelijk inkomen boven een hoog salaris als daar meer ontwikkelingsmogelijkheden tegenover staan. Vooral babyboomers – de oudste generatie – is deze mening toebedeeld. De jongste generatie, Generatie Y, hecht meer waarde aan betekenisvol werk en levert daar graag salaris voor in.

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie