Mercedes geeft performancelimousine update

Mercedes geeft performancelimousine update

Redactie Baaz

Een nieuwe motor, een nieuwe transmissie, nieuwe vierwielaandrijving en een nieuw exterieur- en interieurdesign: bij de S 63 4MATIC+ heeft Mercedes-AMG de rijdynamiek en de uitstraling krachtiger gemaakt.

Voor betere rijprestaties bij een aanzienlijk lager brandstofverbruik vervangt de 4-liter V8-AMG-biturbomotor met cilinderuitschakeling de huidige 5,5-liter V8-biturhomotor. Ondanks de kleinere cilinderinhoud levert de nieuwe krachtbron 450 kW/612 pk en daarmee 20 kW/27 pk meer dan het voorgaande model. 

Met de acceleratie van 0-100 km/h in 3,5 seconden behoort de luxe performancelimousine tot de categorie van volbloed sportwagens. De AMG SPEEDSHIFT MCT negentraps sporttransmissie vervangt de zeventraps transmissie. Hierdoor kon een nog soepeler respons worden gerealiseerd. De volledig variabele vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+ zorgt voor optimale tractie.

MULTIBEAM LED-koplampen in Mercedes

Tegelijk met de S 63 4MATIC+ krijgt het topmodel S 65 een optische update, die de dominantie van de high-end twaalfcilinder onderstreept. De 6-liter V12-biturbomotor levert onveranderd 463 kW (630 pk) en een maximumkoppel van 1.000 Nm. De beide geactualiseerde uitvoeringen leveren dankzij het hoogste ontwikkelingsniveau van respectievelijk de V8- en de V12-biturbomotor meer vermogen en koppel dan de concurrentie.

Nieuwe MULTIBEAM LED-koplampen en de vernieuwde voorskirt in jetwingdesign onderstrepen de expressieve uitstraling van de beide S-Klasse varianten. Aan de achterzijde zijn de nieuwe achterskirt en de gemodificeerde uitlaatsierstukken kenmerkende designelementen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie