Uptowork: in enkele clicks een professioneel ogende CV

Uptowork: in enkele clicks een professioneel ogende CV

Redactie Baaz

Het aantal tools om CV’s te maken zijn allang niet meer op één hand te tellen. Het oog wil echter ook wat en dat is exact waar Uptowork in uitblinkt.

Uptowork is een online dienst die je in een handomdraai een mooi CV oplevert. Het is een clouddienst waarmee je meerdere CV’s kunt opslaan, dus je hebt altijd een passend CV bij de hand wanneer je deze nodig hebt.

Nadat je inlogt op de website kun je direct een template kiezen voor je CV. Je hebt de keuze uit 20 verschillende templates wanneer je gebruik maakt van het premium-plan, standaard kun je vier templates gebruiken. Opvallend is hoe mooi alle templates ogen. Te vaak wordt er visueel teveel uit de kast getrokken wat eerder pijn doet aan je ogen dan dat het je een mooi CV oplevert. Niet bij Uptowork, want elk template oogt ontzettend professioneel.

Een eigen CV

Zodra je een template hebt gekozen kun je je CV van de nodige informatie voorzien. We vonden het wat vreemd dat je niet de gegevens vanaf je LinkedIn-profiel kunt importeren, ondanks dat Uptowork wel een inlog via LinkedIn ondersteunt. Dat betekent dat je alles handmatig moet invullen.

Hoewel je standaard een set blokken krijgt die je vult met informatie, kun je naar wens blokken in- of uitschakelen. Elk informatieblok kun je voorzien van een passende naam en een icoon. Hoewel dit in eerste instantie wat onprofessioneel aandeed, ziet het er op je uiteindelijke CV alles behalve slecht uit.

Hoewel er meerdere CV-builders zijn (en LinkedIn je bijvoorbeeld ook je CV laat exporteren), is de snelheid van Uptowork gecombineerd met professionele templates iets wat deze dienst boven de rest doet uitsteken. Prettig, want je bent hopelijk niet dagelijks bezig met het opbouwen van een CV, dus is een dienst als deze die je razendsnel je CV laat opbouwen een aanrader.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie