De ideale presentatie op groot scherm

De ideale presentatie op groot scherm

Redactie Baaz

Presenteren doe je natuurlijk niet op een klein scherm. Epson begrijpt dat als geen ander. Daarom vinden ze dat grootte er toe doet: size does matter. Absoluut wanneer het aankomt op het formaat van presentaties. Turen naar een presentatie tijdens een vergadering, training of andere bijeenkomst? Slecht voor de ogen en ontzettend zonde voor de presentatie waaraan je misschien wel maanden hebt gewerkt.

Schermformaat

Of je kiest voor een projector of een display hangt af van de situatie, maar in veel gevallen komt een projector als gunstige keuze uit de bus. Maar welk formaat voor welke ruimte is het meest perfect? Epson heeft enkele regels opgesteld waarmee je prima uit de voeten kunt.

Laten we beginnen met een kleine ruimte waarin je beeld wilt projecteren. De afstand tussen publiek en muur is één tot twee meter. Ga dan voor een scherm met een grootte van 30 tot 65 inch. Afdoende voor wanneer de groep toehoorders bescheiden is tijdens presentaties, videovertoning en trainingen. 

Is de kijkafstand twee tot drie meter en een interactief whiteboard voor documenten en spreadsheets vereist? Kies dan een scherm dat 60 tot 200 inch meet. Maak je gebruik van een forse ruimte of conferentiezaal waar het publiek op drie of zelfs elf meter afstand van het scherm zit? In dat geval ga je voor een grote jongen van 100 tot 500 inch zodat je zeker weet dat iedere persoon aanwezig tot in de pixel ziet wat er op het scherm te zien of te lezen is.

Scherm vs. Projector

Een goed schermformaat verzekert je van een goed zichtbare presentatie, maar brengt wel een flink nadeel met zich mee. Je zit altijd vast aan dezelfde grootte. En hoewel een bepaald formaat geschikt is voor de meeste presentaties, zijn er situaties te bedenken waarin je toch liever een groter formaat tot je beschikking hebt om op te presenteren. Denk bijvoorbeeld aan kleinere tekst op de presentatiesheet of schaalbaarheid wanneer je een grotere presentatieruimte tot je beschikking krijgt. 

Epson levert interactieve projectoren als alternatief voor een display. Deze zijn wel schaalbaar en passen elke presentatieruimte. Dit betekent een vaste prijs voor elke presentatieruimte die je van een projector wilt voorzien. Over aansluitingen hoef je je geen zorgen te maken, op de projector sluit je elk device aan wat je ook op een display aansluit. De beeldkwaliteit steekt displays naar de kroon. Is de inkijkhoek een gevoelig punt bij de meeste displays, bij een geprojecteerd beeld heb je geen last van deze beperking van panelen.

Zo kan iedereen de presentatie gemakkelijk volgen vanuit elke hoek in de ruimte waarin je presenteert. Bovendien kan de lichtsterkte gemakkelijk aangepast worden als het licht in de ruimte daarom vraagt. Wat de meeste organisaties helemaal zal aanspreken, is dat de projectoren van Epson gemakkelijk zijn te integreren in je bestaande infrastructuur. Dit betekent dat niet alleen presenteren, maar ook communiceren en samenwerken prima mogelijk is.

Vriendelijk voor het oog

Dankzij de automatische lichtaanpassing in de projectoren van Epson passen deze zich precies aan op de hoeveelheid licht in de gebruikte ruimte. Verder kan je zitten, staan of bewegen wat je wilt: de schermen hebben geen blind spots en of je nu dichtbij of verder van de projectie afstaat, de kwaliteit blijft van een constante hoge standaard. Ten slotte zijn de schermen zo geproduceerd dat je een stuk minder snel last hebt van vermoeide ogen. Want dat oog wil ook wat. Nog een reden waarom size matters.
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie