3 eigenschappen die atleten en leiders met elkaar gemeen hebben

3 eigenschappen die atleten en leiders met elkaar gemeen hebben

Redactie Baaz

Een topbasketballer die net een driepunter scoort lijkt weinig gemeen te hebben met een zakenman die een miljoenendeal sluit. Toch blijken de twee beroepen meer eigenschappen te delen dan je in eerste instantie denkt.

Dat concludeerde zakelijke platform Inc. na het vergelijken van succesvolle atleten met leiders. Dit zijn de gemeenschappelijke eigenschappen van de twee ogenschijnlijk verschillende beroepen.

Verlies accepteren

De twee snappen heel goed dat je fouten kan maken. Richard Branson heeft veel bedrijven opgericht waarvan er verschillende niet slaagden. Eén van de beste driepuntscorer binnen het basketbal, Steph Curry, maakt 43,6 procent van zijn worpen. Ze leerden allebei veel van de fouten die ze maakten.

Teambelang

American football-speler Tom Brady schreeuwt tijdens wedstrijden veel tegen medespelers voor het geven van instructies. Als zij niet op de juiste positie staan, kan het hele kaartenhuis in elkaar vallen. Een goede leider herkent ook dreigende situaties en plaats daar het juiste talent.

Kalmte

De klok tikt door terwijl de top voetballer in balbezit is. Hij weet met deze druk om te gaan en zet het om in een extra stimulans. Succesvolle managers doen precies hetzelfde. Als het echt tijd is om te presteren, steken ze de handen uit de mouwen om echt te focussen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie