5 aanwijzingen dat ondernemen in je DNA zit

5 aanwijzingen dat ondernemen in je DNA zit

Redactie Baaz
Ondernemen zit je in het bloed of je dna, maar hoe weet je dat al voor je de wereld van zaken en ondernemen instapt?

Entrepreneur zette de vijf kenmerken van een geboren ondernemer op een rijtje:

1. Niet leren maar doen

Ondernemers zijn schooluitvallers. Ze hebben moeite met het systeem waarin zo passief zaken worden aangeleerd. Ondernemers zijn doeners, mensen die op hun bek gaan, opkrabbelen en leren van hun handelen. Op school wordt stof in de hoofdjes geprent, zonder daar handelingen aan te verbinden, zeer onhandig voor de ondernemende ondernemer. 

2. Geduldig ongeduldig

Ondernemers waren doorgaans nogal ongeduldig als kind: altijd maar heen en weer rennen en ze waren hyperactief. Op latere leeftijd zetten ze dat om in het vermogen op het juiste moment te piekenen te vlammen. Oftewel: ze zijn geduldig ongeduldig. 

3. Ze nemen niet altijd genoegen met 'nee'

Geen genoegen nemen met nee kan als nogal naief worden ervaren en dat is het eigenlijk ook. Toch nemen goede en geboren ondernemers geen genoegen met nee. Ze gaan er niet tegenin, maar het zet de grijze massa wel aan het denken en ze passen er hun tactiek en businessplan op aan. 

4. Ze willen zelf de baas zijn

In een groot bedrijf voelt de betrokkenheid bij je werk en de onderneming soms ver weg, op die manier wordt een enorme kloof gecreeerd tussen de man op de werkvloer een de directie. Sommige werknemers lijden daar minder onder dan anderen. Ondernemers hebben hier de meeste moeite mee, zij willen de controle over al het werk hebben.

5. je verkiest vrijheid boven rijkdom

Rijk wordt niet iedere ondernemer, toch is ondernemen vaak een bewuste een keuze, een keuze uit passie en liefde. De vrijheid en het plezier in het leven en werk zijn altijd belangrijker geweest voor hen dan er erg rijk van worden. 

 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie