Den Haag brengt MKB en startups dichter bij elkaar

Den Haag brengt MKB en startups dichter bij elkaar

Redactie Baaz

De afgelopen week vond de aftrap plaats van de derde editie van Venture Academy, een initiatief van Centrum voor Innovatie van Universiteit Leiden, in samenwerking met Rabobank Regio Den Haag en de gemeente Den Haag.

Doel is om de kloof tussen jonge ondernemers en het MKB te overbruggen. De tien geselecteerde studenten krijgen als startende ondernemers de komende vijf maanden hulp bij het ontwikkelen van hun ondernemersvaardigheden door workshops, coaching en investeringen, om zo een product te creëren en de eerste klanten te werven. Rabobank Regio Den Haag heeft zich voor de eerste keer aangesloten bij dit initiatief, door het beschikbaar stellen van de expertise van vijf accountmanagers MKB. 

De gemeente Den Haag en Rabobank ondersteunen het initiatief ook met een financiële bijdrage. Tijdens de kick-off presenteerden de starters hun ideeën en kregen de kans om elkaar en de coaches te leren kennen.

Succesvolle startups Den Haag

Een aantal voorbeelden van de startups zijn Blockaroo, dat de mogelijkheid biedt om op basis van een crowdfunding platform gebouwd op blockchain, te investeren in het MKB in het land van herkomst, in ruil voor aandelen. Het energie genererende speelgoed van Noomi, de cateringservice voor vluchtelingen, Smeltkroes en Cheeky Pie, gebak gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Henk Werlemann, directeur MKB Rabobank Regio Den Haag: 'Het is fantastisch dat wij de mogelijkheid krijgen om start-ups te helpen in de beginfase van hun ondernemerschap. Zo’n kans krijg je niet elke dag. Vijf van onze accountmanagers MKB zetten zich de komende maanden in om hun expertise over te dragen en deze starters te helpen. Maar ze helpen niet alleen door te coachen, ook door het openstellen van hun grote netwerk. Onze bank werkt veel samen met het bedrijfsleven, middelbare- en hogescholen en universiteiten in onze regio. Wij vinden het belangrijk om de lokale economie te stimuleren en eraan bij te dragen om van de regio Den Haag een levendige start-up economie te maken. Zo wordt het een aantrekkelijke omgeving voor de innovatieve en dynamische ondernemer van morgen. Daarom zoeken wij als bank dit soort relevante samenwerkingen en verbindingen.' 

 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie