Een eigen onderneming starten? Maak niet deze beginnersfout!

Een eigen onderneming starten? Maak niet deze beginnersfout!

Redactie Baaz
Bij sommige mensen zit het ondernemen in het bloed, voor anderen is het een wensdroom. Maar wie je ook bent en wat je ook doet, alle beginnende ondernemers hebben één ding gemeen: ze zijn vol enthousiasme over hun nieuwe project.

Eindelijk, een eigen zaak! Maar in al dat enthousiasme kan het gebeuren dat beginnende ondernemers belangrijke zaken over het hoofd zien.

Een onderneming draait immers om meer dan het jaar afsluiten met een positieve balans. Voor het langetermijnsucces van je eigen onderneming moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Je wilt immers dat je ook jaren later nog kunt genieten van je harde werk, dus moet je zorgen dat je onderneming klaar is voor de toekomst. Hoe doe je dat?

Als je een onderneming begint, moet je zorgen dat je herkenbaar bent voor je potentiële klanten. Of je nu een nieuwe markt aanboort of een plekje probeert te veroveren op een bestaande markt, herkenbaarheid is de sleutel tot succes. Besteed daarom aandacht aan het ontwikkelen van een eigen huisstijl. Denk daarbij aan een vast lettertype, een goed logo en een vaste set kleuren waarmee je bedrijf in één oogopslag herkenbaar is. Een beginnersfout van veel ondernemers is dat ze de huisstijl niet consequent doorvoeren: de website heeft bijvoorbeeld een heel andere kleur dan de flyers.

Gelukkig sta je er als ondernemer niet alleen voor: er zijn gespecialiseerde bureaus die je kunnen helpen bij het ontwikkelen van een huisstijl die bij je bedrijf past. Ook een bedrijf als Flyerzone.nl kan met je meedenken over een herkenbare stijl die uitstraalt wat je aan je klanten wilt communiceren. Welke optie je ook kiest, denk in ieder geval niet dat een eigen huisstijl onbelangrijk is!

Een herkenbare eigen stijl is de kern van een succesvolle onderneming. Maak dus niet de fout om te denken dat je dit later ook wel kunt doen. Hanteer vanaf het begin een duidelijke en consistente huisstijl, dan verdien je die moeite later dubbel en dwars terug!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie