Stewardessen delen hun vijf grootste ergernissen

Stewardessen delen hun vijf grootste ergernissen

Redactie Baaz

Huilende baby’s, mensen met vliegangst en turbulentie. Stewards en stewardessen moeten een hoop doorstaan, en dat urenlang op kilometers hoogte in een té kleine ruimte. Er zijn een aantal dingen die de 'serveersters in de lucht’ vreselijk vinden (dat kun je trouwens ook beter niet zeggen).

Dit zijn de vijf grootste ergernissen van stewards en stewardessen 

Passagiers die aan je gaan zitten
Sommige (voornamelijk mannelijke) passagiers kunnen de verleiding niet weerstaan. Even een klein tikje op de bil als er weer een prachtige stewardess voorbij loopt. Volgens sommige dames gebeurt dit minimaal een keer per vlucht. Het lijkt er soms op dat mensen hun manieren compleet verliezen op het moment dat ze in een vliegtuig stappen. Je gaat toch ook niet aan die vriendelijke NS-medewerkster zitten in de trein?

Mensen die geen oogcontact maken
Als er een serveerster op het terras aan je vraagt of je nog iets wilt drinken dan geef je toch gewoon vriendelijk antwoord? Waarom zou je dat niet doen in de lucht? Het is al zwaar genoeg om zo’n kar door een veel te smal gangpad te moeten duwen, het helpt dan niet als je stoïcijns je koptelefoon ophoudt en de vriendelijke dame of heer compleet negeert.

Passagiers die rondhangen in de ‘galley’
De galley is het keukentje van het vliegtuig. Hier bereiden de stewards en stewardessen alle hapjes en drankjes voor. Dat gaat dus ook gemoeid met heet water, warme gerechten en andere zaken die je liever niet in je gezicht wilt krijgen. Blijf dus niet hangen na het toiletteren maar ga meteen terug naar je plek. Scheelt een hoop irritaties.

Of ze iemands zware bagage in de vakken willen doen
Stewardessen mogen volgens de regels geen bagage van passagiers tillen. Maar toch zijn er van die types die het blijven vragen. Grote, sterk uitziende mannen die aan een stewardess vragen of zij hun koffers in het bagagevak willen zetten kunnen zichzelf toch niet serieus nemen?

Voeten tegen de hoofdsteunen of muren
Nee. Gewoon niet doen.


Lees ook: Goedkoper vliegen? Zo doe je dat!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie