Zuckerberg getuige in miljardenzaak omtrent Oculus Rift

Zuckerberg getuige in miljardenzaak omtrent Oculus Rift

Redactie Baaz

Mark Zuckerberg zal morgen voor de rechtbank verschijnen als getuige in de zaak omtrent Oculus Rift. Het game-design bedrijf Zenimax beweert dat Oculus is ontworpen met gestolen technologie en heeft een claim ingediend van 2 miljard dollar, het bedrag waarvoor Oculus aan Facebook is verkocht in 2014.

Het centrale punt in deze zaak is John Carmack, de CTO van Oculus. Voordat Carmack bij Oculus aan de slag ging was hij werkzaam bij Zenimax, het game-design bedrijf achter videogames als 'Doom' en 'Quake'. Volgens Zenimax heeft Oculus bewust software en bedrijfsgeheimen 'gekocht' toen ze Carmack aannamen. Volgens Facebook is deze aanklacht ongegrond en is Zenimax alleen maar zuur omdat ze niet het bedrijf hebben gekocht toen ze de kans hadden.

Zuckerberg als getuige

Omdat Facebook Oculus Rift voor 2 miljard dollar kocht in 2014 moet Mark Zuckerberg een verklaring afleggen in de rechtbank. Facebook heeft gepleit dat het voor Zuckerberg niet nodig is om in de rechtbank te verschijnen, maar de rechter was het hier niet mee eens en heeft Zuckerberg alsnog opgeroepen.

De zaak is vorige week begonnen en loopt naar alle verwachtingen tot het eind van de maand. Dan zullen we zien of Zenimax de beoogde 2 miljard dollar in ontvangst mag nemen.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie