Funding Circle haalt 100 miljoen dollar op aan investeringen

Funding Circle haalt 100 miljoen dollar op aan investeringen

Redactie Baaz

Funding Circle, de grootste MKB kredietmarktplaats, heeft middels een nieuwe investeringsronde 100 miljoen dollar opgehaald aan eigen vermogen.

De investeringsronde is geleid door Accel, met deelname van bestaande Funding Circle investeerders, waaronder Baillie Gifford, DST Global, Index Ventures, Ribbit Capital, Rocket Internet, Sands Capital Ventures, Temasek and Union Square Ventures.

De nieuwe investeringsronde volgt op een jaar van sterke groei bij Funding Circle. Wereldwijd hebben investeerders in 2016 via de Funding Circle kredietmarktplaats meer dan € 1,25 miljard aan MKB'ers uitgeleend, waaronder in het vierde kwartaal alleen al meer dan € 450 miljoen: een record in de sector.

Uitbouwen van het Funding Circle-model

Jeroen Broekema, Directeur Funding Circle Nederland (op de foto met Samir Desai, CEO en mede-oprichter van Funding Circle) : 'Deze investeringsronde geeft een geweldige basis om de ingezette groei voort te zetten en is een extra stimulans richting het verder uitbouwen van ons model: een moderne manier van zaken doen, waarbij MKB'ers sneller en beter toegang krijgen tot krediet en investeerders direct kunnen investeren in het Nederlandse MKB.'

Funding Circle faciliteert kredietverlening aan het MKB doormiddel van 60.000 particuliere investeerders, overheden, de Europese Investeringsbank (EIB) en institutionele investeerders zoals pensioenfondsen. De kredietmarktplaats heeft € 2,6 miljard aan financieringen gefaciliteerd, waardoor meer dan 25.000 bedrijven zijn geholpen in het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en in Continentaal Europa – hetgeen op haar beurt heeft geleid tot de creatie van meer dan 50.000 banen.

Opgericht in 2010

Funding Circle is opgericht in 2010 en heeft er aan bijgedragen dat investeerders de mogelijkheid hebben gekregen direct te lenen aan het MKB, wat heeft geleid tot meer concurrentie in de markt van kredietverlening. Hierdoor zijn er extra banen gecreëerd en het heeft de afhankelijkheid van bankleningen verminderd. 

De huidige investeringsronde is een bevestiging van de kracht van het kredietmarktplaats-model, waarbij er geld van de reëele economie direct weer in de reëele economie terecht komt. Hierdoor krijgen MKB'ers beter toegang tot krediet en kunnen investeerders een eerlijk rendement behalen. Sinds haar oprichting heeft Funding Circle meer dan € 300 miljoen aan eigen vermogen opgehaald bij een aantal van de grootste en bekendste investeerders in de wereld.

MKB'ers komen terug

Door het bij elkaar brengen van hoogwaardig riskmanagement en de nieuwste technologieën, krijgen kredietwaardige bedrijven toegang tot krediet in termen van dagen in plaats van in termen van maanden. Onderzoek heeft laten zien dat 94 procent van de MKB'ers eerst terugkomen bij Funding Circle voordat men naar een bank gaat.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie