Laat deze slechte eigenschappen gaan in 2017

Laat deze slechte eigenschappen gaan in 2017

Redactie Baaz
Zo’n jaarwisseling heeft toch iets magisch. Je kunt heerlijk met een schone lei aan een nieuw en fris jaar beginnen. En om het al helemaal tot een succes te brengen kun je deze slechte eigenschappen alvast gedag zeggen.

Om 2017 met een schone lei te beginnen kun je deze slechte eigenschappen beter achterwege laten.

Het allemaal zelf willen doen

Natuurlijk ben je goed in wat je doet, en misschien ben je wel de beste in je werk en enorm perfectionistisch. Maar het is simpelweg onmogelijk om daadwerkelijk álles zelf te doen. Zet je trots daarom opzij en leer je collega’s te vertrouwen. Leer ook te delegeren, zo verklein je de kans op een burn-out en heb je meer tijd voor belangrijke projecten.

Onnodig agressief uit de hoek komen

2016 was een heftig jaar. Nog nooit eerder was er zo’n spanning te voelen, en die spanning leidt soms tot uitspattingen waar je spijt van kunt krijgen. Op social media lijkt het soms alsof iedereen alles maar kan zeggen zonder na te denken over de eventuele gevolgen. Dit kan ook op de werkvloer voorkomen. Probeer daarom het in nieuwe jaar wat beter met elkaar om te gaan. Er is een groot verschil tussen assertiviteit en agressiviteit.

slechte eigenschappen

Teveel werken

Je krijgt geen lintje als je besluit door te werken in je vakantie, dus waarom geniet je niet van je vrije tijd? Het is je gegund! Als je altijd maar doorstoomt kun je het op een gegeven moment ook niet meer bijbenen. Het is daarom van groot belang om af een toe gas terug te nemen en echt te genieten van je vrije tijd. Even de batterij weer opladen zodat je weer fris kunt starten.

De kleine dingen niet waarderen

Mensen hebben de neiging om (té) grote doelen te stellen die vaak ook nog eens vaag zijn. Wat je beter kunt doen is een aantal kleine doelen stellen die je uiteindelijk samen naar dat grote doel brengen. En vier ook die kleine successen, zo blijf je gemotiveerd om door te gaan.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie