Nieuwe app moet zakelijk e-mailverkeer stroomlijnen

Nieuwe app moet zakelijk e-mailverkeer stroomlijnen

Redactie Baaz

Te veel e-mails! We klagen er vaak over. Uit deze problematiek werd InboxZero geboren, en is inmiddels uitgegroeid tot een populaire e-mailapplicatie.

In 2015 werd InboxZero, een mailbox-applicatie, in de Belgische appstore gebracht. Deze app daagde volgens de makers alle dogma’s uit die al jaren opgelegd werden door de software-giganten en ging de concurrentie aan met de allergrootsten uit de technologiewereld. Het product kende in België een enorme groei en werd al van bij het begin beschouwd als een echt innovatief product.

Zoeken in e-mailverkeer

Het begon allemaal met een simpele vraag: 'Waarom zijn je e-mails niet gewoon gerangschikt in conversaties net zoals sms-berichten?' InboxZero revolutioneert deze inefficiënte manier van werken door een compleet herdachte mailbox aan te bieden. 

Je e-mails zullen voortaan verschijnen in conversaties: een opeenvolging van kleurrijke chatbubbels tussen gesprekspartners geeft je de kans om snel te bladeren tussen al je uitwisselingen met een contactpersoon in een unieke conversatie. Een specifieke mail of bijlage terugvinden wordt zo kinderspel.

Om het bladeren tussen je e-mails te vergemakkelijken, zorgt een slim algoritme ervoor dat je e-mails opgekuist worden en enkel het essentiële gedeelte weergegeven wordt. Dit maakt e-mails lezen aangenamer. InboxZero gaat zelfs een stap verder door je de kans te geven om Facebook- en LinkedIn-profielfoto’s van je contactpersonen te integreren. Logo’s van bedrijven worden ook geïntegreerd om te zorgen voor een unieke ervaring.

InboxZero biedt functies zoals herinneringen toevoegen aan je e-mails zodat ze terug verschijnen op het juiste moment. Een andere belangrijke functie is de mogelijkheid om een overzicht te krijgen van al de bijlagen die uitgewisseld zijn met een bepaalde contactpersoon.

InboxZero werd in 2015 uitgebracht als test en was enkel beschikbaar op iOS en compatibel met Gmail. Deze karakteristieken zorgden ervoor dat er een groot aantal mensen de app niet konden gebruiken.

Internationale uitbreiding

Deze lancering van de Android-versie gaat gepaard met de internationalisering van de App. De app zal nu ook beschikbaar worden gemaakt in enkele landen in Europa. 'We gaan de app stap voor stap lanceren in Europa en hopen via deze weg de app binnenkort wereldwijd beschikbaar te maken!'

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie