5 voicemail-fouten die iedereen maakt

5 voicemail-fouten die iedereen maakt

Redactie Baaz
‘Hallo, ik ben er nu even niet!’ Ok, Captain Obvious, hoe kom ik anders bij je voicemail terecht? Dit, en nog vier andere hoogst gebruikelijke foutjes die iedereen maakt met voicemail.

5 voicemail-fouten die iedereen maakt 

Heb jij je voicemail ingesteld? En heb je dat recentelijk gedaan en is het niet nog steeds dat ongemakkelijke bericht dat je op je zestiende hebt ingesteld toen je je eerste mobiele telefoon kreeg? Grote kans dat je al een tijdje geen aandacht hebt geschonken aan het bericht dat mensen te horen krijgen als jij even niet bereikbaar bent. Als ik jou was zal ik dat maar snel even doen, want je weet nooit wie er belt!

Als je dan toch met je voicemail aan de slag gaat, loop dan deze punten even na om ervoor te zorgen dat je geen fouten maakt. Inc. zette de volgende gebruikelijke voicemail-foutjes op een rijtje die Nancy Friedman, a.k.a. The Telephone Doctor, heeft doorgegeven.

“Hallo, ik ben er nu even niet!”
Hèhè, anders had ik je nu al wel gesproken. Dit is vrij saai en nutteloos om te zeggen. Het is beter om bijvoorbeeld te vertellen waar je wél bent en wanneer je weer terug bent. “Ik zit momenteel in een meeting en ben om 15:00 uur weer bereikbaar.” Veel beter. En laat ook weten of je wel of niet naar voicemailberichten luistert, of dat ongelukkige bellers beter een sms’je kunnen sturen.

“Uw telefoontje is van grote waarde”
Ja ja, als ik zo belangrijk ben, waarom neem je dan niet op? Deze zin, of iets soortgelijks, kun je maar beter achterwege laten.

“Het spijt me dat ik nu niet kan opnemen”
Of heb je die ene persoon toch stiekem weggedrukt? Ook dit is nutteloze informatie. Je hebt al niet zo lang de tijd om een pakkend bericht in te spreken, dus waarom zou je die tijd opvullen met waardeloze zinnen?

“Ik bel u zo spoedig mogelijk terug”
Dit zegt echt iedereen, wat het meteen saai en onorigineel maakt. En daarbij is het vaak ook niet eens waar. Als je dit belooft moet je het ook doen, desnoods laat je iemand anders terugbellen. Geef de beller de optie om je op een andere wijze te bereiken door bijvoorbeeld je e-mailadres door te geven of te vragen of ze een berichtje sturen.

Zorg ervoor dat je deze voicemail-fouten dus niet meer maakt en je hebt gegarandeerd een goed voicemailbericht.

Lees ook: Altijd tijd tekort? Nu niet meer!

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie