Workplace by Facebook: teveel afleiding op het werk?

Workplace by Facebook: teveel afleiding op het werk?

Redactie Baaz
Een aantal weken geleden lanceerde Facebook Workplace, een sociaal netwerk voor professioneel gebruik. Het ziet eruit als Facebook en je kunt er ongeveer hetzelfde mee: socializen en communiceren, maar dan met collega’s. Maar is dat niet teveel afleiding voor werknemers?

Workplace by Facebook: socializen en communiceren met collega's 

Disrupt, een event georganiseerd door TechCrunch, vond op 5 en 6 december 2016 plaats in Londen. Tijdens het evenement kwamen veel toppers uit de tech-wereld bij elkaar om te spreken over de allernieuwste ontwikkelingen. Julien Codorniou, directeur van Workplace by Facebook, was er ook en hij sprak over dit nieuwe platform. Workplace is eigenlijk een soort Facebook voor bedrijven en ondernemingen. Misschien heb je wel eens gehoord van vergelijkbare platformen zoals Slack en Socialcast. Met Workplace kun je ongeveer hetzelfde als met de populaire social mediawebsite, namelijk socializen en communiceren, maar dan op een professionelere manier dan je op Facebook zou doen. Je hebt er New Feeds, groepen, direct messaging, live video’s, reacties, vertalingen, en video- en audiogesprekken.

Afleidend voor werknemers? 

Maar is dat niet te veel te afleidend op het werk? Volgens Codorniou heb je dat zelf in de hand. “Je kunt je werk- en vrije tijdsbalans zelf definiëren. Daarvoor heeft Workplace notificatie-instellingen.” Check hier het hele interview met Workplace by Facebook directeur Julien Codorniou. Workplace by Facebook zal wel eens dé app kunnen worden voor zakelijk gebruik. Op het moment maken ongeveer duizend bedrijven gebruik van de app.

Lees ook: Tech en de toekomst: dit staat je te wachten

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie