Ondernemen anno 2017: concurrentievoordeel met zakelijke online tools

Ondernemen anno 2017: concurrentievoordeel met zakelijke online tools

Redactie Baaz
Alhoewel de internetbubbel z'n hoogtepunt wel voorbij is, gaan de ontwikkelingen op online gebied nog steeds razend snel. Leer hoe slimme ondernemers de online ontwikkelingen in hun voordeel inzetten en behaal morgen al concurrentievoordeel.

De modernste zakelijke tools kunnen namelijk ondersteuning geven bij alle bedrijfsprocessen. En kosten niet meer dan een paar tientjes. Vervang je personal assistent door een virtuele assistent en je zult zien, voortaan ben je altijd up-to-date. Net als jouw hele team. Scheelt een hoop tijd en frustratie.
 
'Time is money. Wasted time means wasted money means trouble - Shirley Temple'

Mobiel ondernemen

Ondernemen met behulp van online tools, is letterlijk een vrije ondernemer zijn. Online tools werken samen met jouw mobiele telefoon, zodat benodigde data anytime, anywhere beschikbaar is. Jouw accountmanager zal je dankbaar zijn, wanneer hij onderweg altijd bij het CRM kan. Geen telefoontjes naar de secretaresse meer nodig voor een simpel adres bijvoorbeeld. Een wekelijkse rapportage laten opstellen door de boekhouder voor de stand van de geldzaken en de voorraad? Niet meer nodig, met een druk op een knop op je mobiel heb je realtime inzicht. En vlak voor een overleg met een klant nog even checken of ze hun facturen al betaald hebben? Geen probleem!
 
Met deze tips werken jij en jouw team voortaan efficiënter en effectiever. Mary Poppins zei het al: 'Als je speelt bij het werken, heb je alles zo gedaan'. Juist! Iedereen wordt toch blij van een leuke nieuwe tool of gadget? 

Heb jij deze nieuwe zakelijke tools al? 

VOIP

Overal bereikbaar zijn is met de komst van de mobiele telefoon al gewoon geworden. Maar overal bereikbaar zijn, terwijl je klant niet meer merkt of je nu hard aan het werk bent op kantoor of weer een weekje op de Bahama's zit, is wel nieuw. Ditzelfde geldt natuurlijk ook voor die nieuwsgierige collega. Je belt namelijk met je vaste nummer van kantoor. Overal vandaan. VoIP maakt dit mogelijk. 

Mobiele boekhouding-app

Wanneer je een boekhoudpakket kiest met een mobiele app, heb je altijd direct inzicht in jouw administratie. Met een druk op de knop zie je zo bijvoorbeeld de status van je voorraad en facturatie. Zo kun je vroegtijdig ingrijpen en is het laten genereren van rapportages door de administratie afdeling niet meer nodig. Dit scheelt jouw team tijd, welke ze kunnen besteden aan andere taken. 

Mobiele urenregistratie-app

Via een urenregistratie app op jouw mobiele telefoon, kunt u uw uren gelijk registreren als je ze hebt gemaakt. Dit is veel nauwkeuriger en eenvoudiger. 

Mobiele bank-app

Door de app van uw bank te installeren op je telefoon, kun je dagelijks eenvoudig de staat van je geldstromen bekijken. Zo houdt je meer feeling met en overzicht over je financiën. Is dit veilig? Ja, de login van de bankapp is beveiligd met een wachtwoord. Altijd verstandig om zelf ook even maatregelen te nemen natuurlijk en jouw telefoon zelf ook te beveiligen met een wachtwoord. 

Mobiele CRM-app

De modernste CRM-systemen beschikken over een mobiele app. Hiermee heb je realtime inzicht in leadtime en openstaande leads. Adresgegevens en telefoonnummers van klanten zijn direct in te zien, ook onderweg. Verkoop- en marketingmedewerkers beschikken altijd over de laatste informatie. Door de integratie met social media kan jouw klantenservice medewerker direct reageren op bijvoorbeeld een klacht die over jouw bedrijf wordt geuit op social media. Een handige functionaliteit is ook het direct kunnen scannen van visitekaartjes. Een leuke gadget op een netwerkborrel en leuke input tijdens een netwerkgesprek

Vergelijkingssites: pasklare zakelijke tools vinden

Kortom, voor elk bedrijfsonderdeel is er wel een tool te vinden die jou en je teamleden kan ondersteunen. Door gebruik te maken van een vergelijkingssite, is het eenvoudig om inzicht te krijgen in de wereld van de moderne online tools. Op een dergelijke site kun je filteren op bedrijfsgrootte, bedrijfsvorm, en functionaliteiten als bankkoppeling en geïntegreerde offerte. Zo vindt je eenvoudig de zakelijke software tools die bij jou past.
 
Een rij geschakelde online tools bieden de betaalbare oplossing voor het MKB. Wel de voordelen van data integratie, tegen soms wel 10 keer lagere kosten dan die van een ERP-systeem. Laat je bij een dergelijke verandering van IT-systeem wel altijd adviseren door een expert, om stuklopende bedrijfsprocessen en stress bij je medewerkers te voorkomen.
 
 
 

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie