Werknemer van Amazon springt van bedrijfspand

Werknemer van Amazon springt van bedrijfspand

Redactie Baaz
Een werknemer van Amazon liep verwondingen op nadat hij van het hoofdkantoor in Seattle afsprong. De politie bestempelt het als een zelfmoordpoging.

Man verstuurde e-mail voordat hij sprong

Volgens ingewijden verstuurde de man - die nog niet geïdentificeerd is door de autoriteiten – kort voor hij sprong een e-mail naar honderden Amazon-werknemers, waaronder CEO Jeff Bezos. Hij overleefde de val van het 12 verdiepingen tellende gebouw en werd naar een lokaal ziekenhuis overgebracht.

Verzoek voor overplaatsing 

De man diende onlangs een verzoek voor overplaatsing naar een andere verdieping in. Hij moest echter verplicht meedoen aan een verbetertraject, waarbij je de laan wordt uitgestuurd als er geen zichtbare verbetering plaatsvindt. In totaal werken er meer dan 200.000 werknemers bij Amazon in verschillende gebouwen.

Statement van Amazon

Amazon gaf een officieel statement over het voorval. “Onze gedachten zijn met onze collega terwijl hij bezig is met zijn herstel. Hij krijgt de beste zorg denkbaar en we zullen er zijn om hem te ondersteunen in dit proces.”

Ontevreden met omgang

In de e-mail uitte de man kritiek op hoe Amazon omging met zijn overplaatsingsverzoek en hintte dat hij zichzelf iets aan ging doen. Zelfmoord was de tiende meest voorkomende doodsoorzaak in de Verenigde Staten in 2013, met 41.149 mensen die zichzelf van het leven beroofden.

Artikel New York Times 

De New York Times veroorzaakte vorig jaar nogal wat opschudding toen zij Amazon in een artikel afschilderden als een nietsontziend bedrijf waar werknemers worden aangemoedigd over elkaars rug hogerop te komen.
Het Amerikaanse bedrijf ontkende de strekking van het artikel en doet sindsdien haar best zichzelf een zachter imago aan te meten.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie