Person of the Year 2016: Julian Assange?

Person of the Year 2016: Julian Assange?

Redactie Baaz

Sinds 1927 kiest TIME ieder jaar The Person of the Year. Iedere kandidaat, of elk idee, wordt gekozen op basis van de invloed die hij of zij op het nieuws en de wereld in het afgelopen jaar heeft gehad. Dit kan zowel positief als negatief zijn. Dit jaar zou Julian Assange wel eens de Person of the Year 2016 kunnen worden.

Wordt Julian Assange TIME’s Person of the Year 2016?

Volgens een post op Slashdot zou het heel reëel kunnen zijn dat Julian Assange er dit jaar met de prijs van door gaat. Afgelopen maandag stond hij heel even bovenaan in de poll voor de competitie, waarmee hij Donald Trump heeft ingehaald. TIME liet echter wel weten dat de kandidaten op alfabetische volgorde worden getoond. Dus Assange is de eerste kandidaat waarop je ‘Yes’ of ‘No’ kunt stemmen, en Donald Trump komt aan het einde pas aan bod. In totaal kun je op 30 personen een stem uitbrengen. Dat kan via deze link.

Gehackt

De schrijver van de post op Slashdot denkt trouwens dat de poll is gehackt door de staat. Dat vermoedt hij omdat Vladimir Poetin een tijdje bovenaan stond, gevolgd door Theresa May en Kim Jong Un. Donald Trump staat momenteel op de vierde plaats. De eerste plaats wordt bekleed door Narendra Modi, de minister-president van India. Angela Merkel won de competitie in 2015, Obama kreeg de titel in 2012.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie