De ultieme Windows 10-notebook

De ultieme Windows 10-notebook

Redactie Baaz
Waar en wanneer je ook werkt, het liefst doe je dat op een prettig ogend device voorzien van de functionaliteit die je als zakelijke gebruiker mag verwachten. Het is HP gelukt om de behoeftes van zakelijke gebruikers van nu samen te brengen in de HP EliteBook Folio.

Dat de kloof tussen consumentenproducten en producten bedoeld voor zakelijke gebruikers steeds kleiner wordt, is eigenlijk helemaal niet zo gek. De waardes waar goede hardware aan moet voldoen zijn waardes waar beide groepen gebruikers belang aan hechten. Zo moet de hardware capabel zijn om haar functies naar behoren uit te voeren (specificaties, behuizing, et cetera) en gebruiksvriendelijk zijn. 

Daarbij mogen ook zakelijke apparaten enig design met zich mee dragen, de tijd van zwarte rechthoekige en vooral lompe devices is voorbij. Met de EliteBook Folio verenigt HP deze aspecten in een bijzonder mooi Windows 10-totaalpakket.

Stijlvol design

De behuizing is simpel gehouden, met een mat zilveren look waarbij het HP-logo stijlvol op de klep is geplaatst met juist een glimmende finish. Ingeklapt ziet de notebook eruit als een strak vormgegeven apparaat waarbij er zeer spaarzaam is omgesprongen met de ruimte die het inneemt. Sterker nog, de EliteBook Folio is de dunste zakelijke notebook die HP ooit heeft gemaakt. Met slechts 12,4 mm dikte wanneer het apparaat is dichtgeklapt kun je niet anders dan onder de indruk zijn. Je neemt de notebook dus overal gemakkelijk mee naar toe en niet onbelangrijk: je hoeft je echt niet te schamen als je deze uit je tas haalt om er in het openbaar op te gaan werken.

Jouw hardware en data veilig

Als je mobiel werkt is een extra laag security een prettig idee. Zo is de EliteBook Folio voorzien van HP Sure Start met Dynamic Protection, wat je notebook tot op BIOS beschermt. Deze HP-exclusieve technologie beschermt je tegen aanvallen én repareert je BIOS als er toch een aanval door komt. Ook prettig is de optie tot meervoudige verificatie dankzij Windows 10 Pro. Je bent er dan zeker van dat er geen ongewenst bezoek jouw data kan inzien of gebruiken. Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker wanneer je mobiel werkt. Gelukkig heeft de EliteBook Folio diverse val-, stof- en bewegingstesten ondergaan waardoor je zeker weet dat het apparaat tegen een stootje of twee kan.

Overal en altijd samenwerken

Hoewel je het op het eerste gezicht niet denkt, is de samenwerking van HP met Bang & Olufsen een behoorlijk schot in de roos. Want de combinatie van kennis over audio en geluid van B&O met de expertise op zakelijk computergebruik van HP, levert interne audiohardware op waar vooral gebruikers van conferencingtools erg blij van worden. Onderaan de Folio G1 vind je aan beide kanten twee speakers. Dit levert een behoorlijk volume op naast kwalitatief goede gesprekken.

Ook is HP een samenwerking aangegaan met Microsoft's Skype for Business-team. Zo vind je nu twee Skype-buttons op het keyboard waarmee het gemakkelijk telefoneren is zonder de applicatie waarin je je bevindt te verlaten. Het valt pas op hoe prettig dergelijke buttons zijn als je er even mee gewerkt hebt. Daarna wil je dus niet meer anders.

Het scherm van 12.5-inch kan tot 180 graden gebogen worden. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn om samen te werken aan een tafel of bureau, of om iets te verduidelijken aan iemand. Bij het omklappen van het display valt op hoe stevig de ophanging is. Hoe vaak je ook het scherm open en dicht klapt, de ophanging geeft goed mee zonder dat er spanning wegvalt. Met andere woorden, van een trillend display (zoals iedereen die weleens in de trein heeft gewerkt wel kent) is geen sprake.

(Samen)werken met Windows 10

Dankzij het startmenu voelt Windows 10 heel vertrouwd aan en kan iedereen er snel mee aan de slag. Windows 10 biedt een naadloze integratie met clouddiensten, waardoor je gemakkelijk samenwerkt of bestanden kunt uitwisselen. Bovendien komt de kracht van Windows 10 helemaal tot zijn recht in combinatie met de conferencingopties die Skype for Business je biedt en wat je rechtstreeks vanaf het keyboard van de EliteBook Folio bedient.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie