Adoptie van mobiele technologie als sleutel tot succes

Adoptie van mobiele technologie als sleutel tot succes

Redactie Baaz

Dat de zakenwereld competitief is, daar zal elke organisatie, groot en klein, mee moeten leren leven. Wel is het veilig om te stellen dat competitie in het MKB een stuk hoger ligt. Naast dat deze organisaties met elkaar concurreren, proberen ze ook voet aan grond te krijgen in industrieën waarbinnen ook enterprises, met een groter budget en bereik, opereren.

Dit maakt dat assets, investeringen en ROI enorm belangrijke punten zijn voor het MKB. Er is weinig ruimte voor fouten en financiële investeringen moeten gedaan worden op de juiste plek. Dit betekent dat IT meestal niet op de eerste plek staat waar het op investeringen aankomt. Echter, organisaties die mobiele technologie omarmen, zijn ook de organisaties die groeien en op hoog niveau competitief zijn binnen hun industrie door IT in te zetten om zichzelf een voorsprong te geven.

Zet de rem op locatiekosten

Een groot deel van financiën van een organisatie wordt gespendeerd aan kantoorruimte. Dankzij cloudtechnologie waardoor documenten en applicaties passen binnen elke workflow, is de locatie van organisaties niet meer bepalend. Zo kan er bespaard worden op kantoorruimte of kan men deze zelfs totaal van de hand doen. Dit scheelt in kosten van de ruimte zelf, maar ook in kosten voor het beheer van de IT in het kantoor. Bovendien werkt dit ook groen ondernemen in de hand, waarmee investeren in mobiele technologie ook maatschappelijk verantwoord is.

Vrij van locatie

Besparen op locatiekosten zorgt ervoor dat je kunt investeren in de juiste mensen, het talent wat je nodig hebt om te groeien als bedrijf. Mobiele technologie accelereert de noodzaak van 'de juiste man op de juiste plek', omdat je niet meer afhankelijk bent van plaats. Mensen kunnen immers overal ter wereld werken en dus ook overal wonen. Bovendien vergroot mobiele technologie ook snel het bereik van je organisatie door de flexibiliteit die deze technologie met zich meebrengt zoals (video-) conferencing, wat zorg draagt voor communicatie, onafhankelijk van tijd of plaats.

De lage kosten van security

Er wordt vaak gedacht dat mobiel werken zekere securityrisico's met zich meebrengt. Wanneer je werknemers op verschillende locaties werken, brengt dat zeker uitdagingen met zich mee met betrekking tot de veiligheid van je IT. Echter, met de juiste policies en een duidelijke BYOD-strategie met vooraf goedgekeurde devices, vervallen de zorgen voor breaches en dataverlies. Vandaag de dag staat security op de eerste plek met betrekking tot hardware gericht op zakelijke gebruikers.

Informatie op mobiele devices kan gemakkelijk beschermd en van een afstand beheerd worden, zonder implementatie van dure hardware of abonnementskosten. Bovendien heb je diverse mogelijkheden tot je beschikking om security aan te trekken, bijvoorbeeld door toegang tot documenten per gebruiker te beperken. 

Laat je omzet groeien

Hoewel directe resultaten van de implementatie van mobiele IT moeilijk meetbaar zijn, suggereert onderzoek van de Boston Consulting Group en Qualcomm ('The Mobile Revolution: How Mobile Technologies Drive A Trillion-Dollar Impact', januari 2015) dat 25 procent van de succesvolste MKB-bedrijven hun omzet verdubbelen dankzij de adoptie van mobiele technologie. Investeren in mobiele technologie is hiermee een investering die zichzelf razendsnel terugbetaald in een succesvol opererende organisatie.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie