Parkeer-app WeParc richt zich op zakelijke afnemers

Parkeer-app WeParc richt zich op zakelijke afnemers

Redactie Baaz

De jonge ondernemers Iskander Feltmann en Tim Wanders lanceren hun innovatieve parkeer-app WeParc.

In plaats van zelf een parkeerplaats op te moeten zoeken kan de gebruiker, met een druk op de knop, een ‘valet’ oproepen die voor hem of haar de auto op een veilige plek parkeert. 

Zodra de eigenaar de auto weer nodig kan de valet weer opgeroepen worden waarna de auto weer voor de deur afgeleverd wordt. De app WeParc is momenteel te gebruiken in Amsterdam en bij Schiphol.

'In het centrum van een grote stad zoek je je meestal suf naar een parkeerplek. Bovendien betaal je er tot wel zes euro per uur. En dat terwijl op hetzelfde moment hele garages leegstaan. Daar moesten we wat mee doen!', aldus Tim.

Binnen enkele minuten een valet

Sinds kort is de app beschikbaar voor zowel iOS als Android. De app is gratis te downloaden in de appstores. In bepaalde gebieden biedt WeParc de mogelijkheid om direct services af te nemen. Dat betekent dat er binnen enkele minuten een valet op de locatie kan zijn. In andere gebieden moet minimaal twee uur van te voren een plek gereserveerd worden. Vijftien minuten voor aankomst word de gebruiker dan gekoppeld aan een valet. Door middel van een unieke code weet de gebruiker zeker dat hij of zij de auto aan de juiste persoon meegeeft.

Goedkoper dan parkeergarage

​De belangrijkste doelgroepen voor WeParc zijn forensen, zakelijke afnemers en toeristen. Gebruikers betalen vijfentwintig euro voor vijf uur parkeren of vijfendertig euro per dag. Iedere volgende dag kost dan nog maar twintig euro. Dat is allemaal inclusief ophalen en terugbrengen. 'Wij bieden de luxe van een valet-chauffeur voor een tarief dat vaak lager ligt dan het parkeren op straat of in een garage.'

Op plekken met veel bedrijven maar weinig of dure parkeerplekken, zoals de Zuidas of de Grachtengordel, biedt WeParc zakelijke abonnementen aan. Zo kunnen werknemers altijd parkeren en voor de deur in- en uitstappen. WeParc werkt inmiddels ook al samen met de Hermitage en het Nationale Opera en Ballet. Hun bezoekers krijgen WeParc aanbevolen zodat hun gasten makkelijk kunnen parkeren.

Snelle uitbreiding WeParc

Na Amsterdam wil WeParc snel uitbreiden naar Den Haag, Rotterdam en Utrecht om vervolgens de grens over te steken. 'We kijken dan vooral naar de steden met de meeste parkeerproblemen. Denk aan Londen, Brussel en Parijs',aldus de ondernemer.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie