Nike Mag: de kostbaarste schoenen ter wereld

Nike Mag: de kostbaarste schoenen ter wereld

Redactie Baaz

In 1989 verscheen Back to the Future Part II in de bioscoop. In deze film wordt een toekomstbeeld geschetst van 2015 met allerlei producten en technologieën die tot de verbeelding blijven spreken. Eén van de favoriete producten, de zelfstrikkende schoen, is nu eindelijk ontwikkeld.

Back to the Future II zit bomvol bijzondere producten die nog steeds erg gewenst zijn onder kijkers. Denk bijvoorbeeld aan een hoverboard of een bioscoopfilm met hologrammen. Al sinds het uitkomen van de film zijn er ook talloze mensen gecharmeerd van de Nike Mag, schoenen die zichzelf strikken. De eerste zelfstrikkende schoenen van Nike zijn verloot en worden nu verstuurd naar de gelukkige winnaars.

Lees ook: Nike viert de hoogte- en dieptepunten van tennisheldin Serena Williams

Nike Mag tegen parkinson

Nike heeft slechts 89 paar van deze schoenen geproduceerd en kreeg de kans om deze schoenen te bemachtigen. Door tien dollar te betalen kon je je opgeven voor de loterij en maakte je kans om een paar te winnen. De volledige opbrengst van deze schoenen ging naar de Michael J. Fox Foundation voor ontwikkeling van een behandeling tegen Parkinson, een ziekte waar Michael J Fox, de acteur die de hoofdrol speelt in de filmserie, al jaren aan lijdt.

Nike heeft al eerder replica's van de Nike Mag uitgebracht en deze waren, hoewel deze versies niet uit zichzelf konden sluiten, razend populair. Het hoogste bod dat er toen voor één paar is geboden was maar liefst $ 9.959,- . De verwachting is dat deze nieuwe versie dit bedrag makkelijk zal overschrijden, mocht één van de gelukkige 89 besluiten zijn paar te verkopen.

Kijk voor meer informatie over de Michael J Fox Foundation op deze website.

Redactie Baaz
Door: Redactie Baaz
Redactie

Redactie Baaz

Redactie